tiistai 23. joulukuuta 2008

Joulu on ilon juhla kaupan keskusliikkeille, mainettaan puhdistaville yrityksille ja seurapiirikanoille. Joka joulu rikotaan kaupan myyntiennätyksiä ja seurapiirikanat saavat valkoviinin voimalla kiertää hyväntekeväisyystapahtumia, joita huonomaineiset yritykset ja liikemiehet järjestävät. Kaupan keskusliikkeiden sponsoroimilla joulukaduilla herätellään ostoshysteriaa jo lokakuulla samaisissa kanalaumoissa.

Joulumielen nimissä tehdyt hyväntekeväisyystempaukset lyövät korniudessaan jopa Bonon. Ylen keräämät jouluruokaliput ovat hauska muistutus pula-ajasta; ainakin niille jotka eivät pula-aikaa oikeasti ole kokeneet. MTV3:n "Joulumielelle" konsertti sai Vuoden arvostelukyvyttömin teko -palkinnon. Sairaiden lasten ja heidän omaisten epätoivolla esiteltiin erilaisia rahasummia yritysten nimien perässä. Lisäksi sponsorit Nalle Wahlroosista lähtien saivat olla äänessä. Tietysti B-luokan kotimaiset artistit raiskasivat sopivissa väleissä kauneimmat joululaulut.

Suomalaista yhteiskuntaa halutaan ajaa isossakin kuvassa hyväntekeväisyysjärjestöjen syliin. Yritysten omistajien ja johtajien kannalta hyväntekeväisyysjärjestöjen voimalla pyörivä yhteiskunta on huomattavasti houkuttelevampi kuin nykyinen, verrattaen korkeaan verotukseen nojaava yhteiskuntajärjestelmä. Yksityisillä lääkäriasemilla työsuhde-etunaan Viagrareseptinsä uusivat yritysjohtajat sijoittavat miljoonansa mielluummin veneisiin kuin suomalaisen duunarin ammattitaudeista johtuviin sairaalakuluihin.

Joulu on rauhoittumisen aikaa, mutta eiköhän leipäveitsi heilahda ja metsästysase laukea joulustressin kanssa yhtäaikaa monissa lapsiperheissä viimeistään Tapanin päivänä.

-Juntta Gran-

1 kommentti:

Mulkvistitar? kirjoitti...

Haistakaa oma paska, mikä tämän palstan näpeistä ja suusta virtaa kuin rottalauma maailmanlopun päätteeksi.

Tekoviisaus ei korvaa aitoa asiaan paneutumista ja oikeiden arvojen erittelyä roskasta ja propagandasta. Silkkaa kakaramaista kaiken kuraavaa itsepetosajattelua ja tämän maailman kyynoiden masturbaatiota, sitä tuo on!