keskiviikko 28. tammikuuta 2009

Hyvästi Pentti Kouri

Lähdit luotamme liian aikaisin. Elämäsi oli suuri seikkailu ja kokemus; vastoinkäymisiä ja onnistumisia - täyttä elämää!

Olit kiistelty ihminen, mutta niin olivat ja ovat Sinun ystäväsikin. Meillä kaikilla suomalaisilla on mielipide Björn Wahlroosista, Lenita Airistosta ja Paavo Väyrysestä; Sinun ystäviäsi kaikki. Ystävyys suhteesi paljastavat, ettei tylsistyminen ollut vahvin puolesi.

Olit suomalaisessa yrityselämässä ensimmäinen globaali toimija. Polkusi vei Kemijärven jäisistä kairoista maailman talouden polttopisteisiin. Voi olla, että ulkoinen habituksesi tasoitti tietä sisäpiireihin brittiläisissä eliittikouluissa ja sittemmin työuralla. Olemuksesi toi enemmän mieleen englantilaisen lordin kuin kemijärveläisen Massaliike-aktiivin.

Sinut on ollut liian helppo leimata roistoksi. Lama-Suomi tarvitsi syyllisen kasvot. Ne olivat Sinun kasvosi. Olit suomalaisittain liian viisas ja älykäs. Suomen 1990-luvun lamaan ei ollut yhtä ainoaa syytä, mutta kateellinen kansamme tarvitsee enemmän syyllisiä kuin syitä. Kuuluisista Kouri-kaupoista syytetään aina Sinua, muttei koskaan pankin johtajia, jotka Sinua luotottivat. Ei se ole tyhmä joka pyytää..

Tulevana kesänä Mikkelissä Kouri-ryhmä viettää hiljaisen hetken Pentti Kourille; ihmiselle ja inspiroijalle.

Kiitoksia Pentti Kouri! Tähän on luontevaa lopettaa kirjoittaminen nimimerkillä Juntta Gran. Lepää rauhassa.

"Markkinatalouden lait kautta kantapään opin / Painajaisissa Kourin Pentti osti Sypin ja Kopin" -Elastinen

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: