maanantai 10. syyskuuta 2007

Mitä Vittua Show

Suomen Pankki on taas hakemassa johtokunnan jäsentä. Matti Louekoski vetäytyy eläkepäiville, mikä ei Suomen Pankin johtokunnan jäsenten tapauksessa tarkoita minkäänlaista elämän muutosta.

Suomen Pankin johtokunnan jäsenet ansaitsevat kuukaudessa 18 000 - 20 000 euroa. Mitään vastuuta heille ei ole kyetty osoittamaan vuoden 2002 jälkeen ja virka-autot päivystävät 24/7. Mukavalta kuulostava virka, mutta viran ansaitakseen on osoitettava kykyä töpeksiä kymmenien miljardien edestä yrityselämässä tai politiikassa. Siispä julkistetuista johtajaehdokkaista Arja Alho on ennakkosuosikin asemassa.

Nimityskierroksen ruodinta alkaa huomenna iltapäivälehdissä. Seuraavat otsikot ja sitaatit tulevat aivan varmasti eteemme. Haukotuttaa jo valmiiksi: "Joku heistä" (12 pärstäkuvaa) , "Saako Arja Alho viimein hyvityksen", "Timo Tyrväinen tunnetaan myös Taljanka yhtyeestä", "Osastopäälliköillä vahvin asiaosaaminen", "Koituiko globalisaatioraportti Vesa Vihriälän kohtaloksi".

Sivuraiteelle joutuneet poliitikot ottavat kilvan kantaa johtajaehdokkaiden puolesta ja vastaan. Mitä enemmän politiikan sivuraiteella, sitä nopeampi kommentointi. Ensimmäiuset kommentit tulevat toisin sanoen Kari Rajamäeltä ja Kimmo Sasilta.

Nimityksistä saadaan lopulta aikaiseksi poliittinen hyökyaalto, jonka tuoksinnassa NATO ja muut vaikeat asiat huuhtoutuvat pankkivaltuuston johtajanimitys esityksien alle. Lopulta Tarja Halonen keksii jonkun katkeroituneen virkamiehen brysselistä, jonka nimeä kukaan ei ole kuullut ja poliitikot alkavat keskittyä huonosti ansaittuun pitkään joululomaansa.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: