keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Vapaaherran elämää

Arvoisa Sauli Niinistö. Sinä olit kohtalainen ministeri lama-ajan jälkeisessä hallituksessa. Olet omien sanojesi mukaan myös hyvä heittämään keihästä ja naisten iskemisessä olet veteraanisarjassa heti Ike Kanervan ja Dannyn jäkeen pronssimitalisijalla. Shakkitaitojasi sinulla on tapana vähätellä samoin kuin rahan merkitystä itsellesi.

Johtajana olet huhupuheiden perusteella aivan paska. Investointipankin "varapääjohtajana" teit vaalikampanjaa työajalla ja istuit Jaguaarin takapenkillä. Kukaan ammattiyhdistysaktiivikaan ei onnistuisi saamaan tuollaisia etuuksia kuin Sinulla, Sauli, oli edellisessä työpaikassasi.

Sauli, miksi Sinä olet niin pitkävihainen? Olet ollut puheenjohtajana koti, uskonto ja isänmaa puolueessa. Raamatun mukaan anteeksianto on hyve. Olet myös kiusannut pikku Jyrkiä, vaikka annoit hänelle tukesi taannoisessa Kokoomuksen puheenjohtajapelissä. Moni porvari oli huolissaan Jyrki-pojan jaksamisesta ministerikiireiden keskellä. Voisit opastaa Kokoomuksen puheenjohtajaa ja valtiovarainministeriä isällisesti, esimerkiksi siinä että on parempi olla lupaamatta jos ei kykene lupauksia pitämään. Voisit myös kertoa että kun ei tee mitään merkityksellistä, kuten sinä et koskaann tehnyt ministerinä, ei tee myöskään virheitä.

Voisitko Sauli harkita vapaaherran elämää? Ketään ei oikeasti kiinnosta Sinun näkemyksesi Kiinan dollarivarannosta, eduskunnan matkustussäännöistä, kukkamieltymyksistäsi, tai rullaluistelusta. Yrityselämässä osataan siirtyä ajoissa sivuun. Voisit tuoda tämän hyveen politiikkaankin.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: