maanantai 17. syyskuuta 2007

Ruotsin asia on meidän

Suomen ja Ruotsin erityissuhde on ajautumassa peruuttamatrtomaan kriisiin. Kaukaisilta tuntuvat ne ajat kun Urho Kekkonen myönsi Marcus Wallenbergille vuorineuvoksen arvon. Ei tunnu läheiseltä myöskään "Finlands sak är vår" -iskulauseet talvisodan ajoilta. Jos Suomeen hyökättäisiin nyt, yleisin reaktio Ruotsissa olisi "Häkämies, veljesi hakkasi heikompaa sukupuolta, maasi taitaa saada turpaan vahvemmalta osapuolelta".

Suurlähettiläänä Suomea edustaa länsinaapurissa Alec Aalto. Hän on pätevöitynyt lähinnä turhanpäiväisissä tiedotushommissa. Nyt jos koskaan Suomi tarvitsee raskaansarjan kauppapoliittisen osaajan Tukholmaan etujamme valvomaan.

On todella outoa, että suurlähetystössä on kaksi lähetystöneuvosta lässyttämässä globalisaatiosta ja YK:sta Suomen naapurimaassa. Lisäksi palkkalistoilla on lehdistöneuvos ja kulttuurineuvos!. Talouspolitiikasta vastaa yksi lähetystösihteeri!

Ulkoministeri Ilkka Kanerva. Anna potkut kaikille Tukholman suurlähetystön työntekijöille ja laita ammattilaiset asialle. Ruotsin asia on meidän - nyt ja tulevaisuudessa.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: