sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Kaikkien Kaikkonen

Typerä poliitikkomainen ja ilmeisen epäaito virnistys, kuten asiaan kuuluu. Ulkoa opeteltuja maneereita ja vakuuttavuuttaan ylikorostavia painotuksia puheissa ja teksteissä. Väkisin laadittuja mielipiteitä lähes jokaisesta asiasta, missä nyt vain nimellisesti mukana on. Kokoomuslaisilta omattu ylimielinen asenne äänestäjiin, epäuskottavaa "välittämistä" ja vasemmistolaisilta varastettu tapa radikaalein laukomisin mediaan tunkeminen.

Näihin lauseisiin kiteytyy suurin syy, miksei nuoria oikeasti päästetä merkittäviin poliittisiin/hallinnollisiin paikkoihin. Kokemattomuus ja uskomaton tapa korostaa sitä kaikkea typeryyttä. Tästä tulee väkisin mieleen Kaikkosen Antti, helsinkiläisten keskustanuorien märkä uni. Jokainen keskustanuori, joka Kaikkosta ihannoi, haluaisi salaa olla kokoomuslainen, mutta kasvatuksellisista syistä sitä ei edes uskalla sanoa ääneen.

Kaikkonen on laittanut uskomattoman määrän rahaa vaalikampanjoihinsa ja sai nyt rahoilleen vastineeksi paikan eduskunnassa ja lukemattomissa pullakahvi, -kerhoissa, -neuvostoissa ja -kokouksissa. Näissä hän saa tyydyttää tarpeensa tehdä itsestään vähintäänkin naurunalaisen. Viimeisimpänä saavutuksenaan voisi mainita erittäin ajattelemattomat lausunnot Ylen hallintoneuvostossa. Vai pitäisi maksukortti olla, että televisiota voi edes katsoa. Eihän se vaadi kuin noin 500 000 digiboksin vaihtamista korttia lukeviksi + lisäkulut korttien tuottamisesta, erillisestä valvonnasta ja byrokratiasta.

Mitenköhän Kaikkonen ratkaisee teknisesti sen ongelman, että kun haluaa Canal+:aa tai muuta maksu-tv:tä katsoa, niin laitetaanko kaksi korttia sisään, kun televisio ei toimi ilman Ylen-korttia. Voisi kuvitella, että kaikkiin maksukortteihin laitettaisiin sitten se tv-lupa-tieto, eihän se onneksi yksityisyyttään riko. Entä sitten sellaiset tv:t joissa on digiboksi sisällä, mutta ei maksukorttipaikkaa? Vaihtoon? Kaikkosen vaatimus, että ainakin maksukanavien pitäisi asiakastietonsa kertoa Ylelle, on myös tajuttoman naurettava. Mitäköhän siitäkin sanoo se hassu pykälä niissä sopimuksissa, missä puhutaan kolmannesta osapuolesta ja tietojen luovuttamisesta? Entä miten on henkilötietolain kannalta yleisesti? Vitun Kaikkonen, oletko oikeasti minua tyhmempi? No kyllä olet, ihan vitusti.

Ensi kerralla, kun kasvotusten tavataan, kerron sinulle omia mielipiteitäni. Voin varoittaa etukäteen, että kykenen myös typerimmät mielipiteeni perustelemaan, siten että voin niitä faktoilla tukea tarvittaessa. Tsekkaa mitä fakta tarkoittaa, vaikka wikipediasta. Tekee ihan hyvää sinullekin tietää tästä termistä nimeltään fakta. Minusta kuitenkin tuntuu, että keskustelu kanssasi jää yksipuoliseksi sinun haukkumiseksesi, koska et kykene mitään järkevää tuottamaan missään muodossa. Voisin tässä samalla haastaa sinut ottamaan seuraavat promo-kuvat ilman typerää virnettä. Eikö mainostoimisto muka sanonut mitään yltiöällöttävistä jenkkityylisistä kuvistasi? Vittu koko perhe- ja koira-Kaikkonen, yhtä suurta virnettä tai oikeastaan virhettä.

Vaikka kuinka unissasi yrität, niin vuoden 1956 vaalit eivät tule toistumaan haluamallasi "Kaikkonen, Kaikkonen, Kaikkonen, Kaikkonen, Kaikkonen..."-tavalla. Korkeintaan tuon listauksen kuulet poliittisella roviolla, tunnetusti kepulaiset ovat valmiita uhraamaan aina jonkun, sinä olet sen listan ykkönen.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: