keskiviikko 29. elokuuta 2007

Roskajournalismia

Älykkö-imagon itsemurha on 7-päivää lehden tilaaminen. Seiskaa, Hymyä, Katsoa ja Ohoa pidetään tyhmän kansanosan, eli valtaväestön, keskuudessa roskajournalismina.

Typeryksiä edustavat massaidiootit eivät tietenkään ole lukeneet suomalaisia talouslehtiä. Olen usein lukenut Seiskasta miten joku julkisuuden henkilö on uhkaillut humalassa kapakkajonossa kanssaihmisiään. Ei kovin merkittäviä uutisia , mutta merkittävämpiä kuin Kauppalehden tänään julkaisema tieto pohjois-suomalaisen pienyrittäjän 99:n euron erääntyneestä laskusta. Vastaavia uutisia oli Kauppalehdessä huomattavasti enemmän kuin juoruja Seiskan Kääk!-palstalla.

Moni valtaväestön mielestä roskajournalismia harjoittava lehti on selvittänyt monimutkaisia veropetosvyyhtejä siinä missä talouslehdet raportoivat kaksi aukeamaa vuorineuvoksen ja entisen urheiluselostajan tapaamisesta. Seiska-lehdessä ei ylittyisi uutiskynnys, vaikka soittaisin vihjepuhelimeen ja kertoisin Jukka Härmälän ja "Höyry" Häyrisen jutelleen monta tuntia Kööpenhaminan lentokentällä vuonna 1983. En varnmasti saisi vihjepalkkiota, manipuloitua kuvaa kyseisistä herroista ja mainintaa tyyliin: "...StoraEnson sijoittajasuhteita seuraavat supisevat".

Ruotsissa talouslehdet ovat tasokkaita ja juorulehdet melkoista hömppää. Tämä olisi toivottava asetelma Suomeenkin. Ruotsalainen Dagens Industri selvitti vuonna 2004 Skandia vakuutusyhtiön epäselvyydet, mikä aiheutti asuuren määrän henkilövaihdoksia ja poliittisia lisäselvityksiä. Kauppalehti kertoi jokin aika sitten tärkkelyssiepparin vaikutuksista Karkkilan teollisuustontteihin.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: