torstai 22. marraskuuta 2007

Samasta työstä sama palkka

Liittokierros alkaa vihdoin olla suurilta osin ohi. Yhteiskuntamme tarvitseekin tästä toipumiseen vähintään ne kaksi ja puoli vuotta. Neljännes kunnista joutuu nostamaan verojaan ja luoja ties mitä elinkeinoelämän seinien sisällä puhutaan. Kuinka pitkälle me työntekijät voimme vaatia lisää liksaa tehottomasta työstämme? Kuinka kauan yritykset jaksavat Suomen meininkiä? Moniko monikansallinen firma enää pitää Suomea otollisena maana minkäänlaiseen liiketoimintaan? Ylen johdosta lähtien työaika menee Facebookissa ja juoruilussa. Jumalauta.

Tehyläisten korotukset olivat jäävuoren loskainen huippu. Kaikki arvot myytiin muutaman euron eteen. Kuntatyönantajan tarjoama korotus olisi vuoden lopussa kaikkine kertamaksuineen ollut noin 15 euroa nykyistä korotusta pienempi vuosien 2008-2009 aikana. Kyseistä palkankorotusta saa kuitenkin nauttia vain Tehyn jäsen. Samasta työstä sama palkka vai? Uskomatonta, naurettavaa, demarimaista ja yksi syy lisää muuttaa vittuun tästä maasta. Tälläisia pahuuden tekoja voi keksiä vain ja ainoastaan läski, katkeroitunut, oikeasta työstä vieraantunut ay-paska, siis demari henkeen ja vereen.

Arvostin hoitajien työtä yli kaiken. Olen joutunut olemaan nuoresta iästäni huolimatta heidän armoillaan kokonaiset kuusi vuorokautta. Onneksi minua hoitivat sellaiset ihmiset, ketkä tiesivät mitä heidän uravalintansa toisi tullessaan. Rankkaa ja keskipalkkaista vuorotyötä. Henkien pelastamista, haukkujen ja kiitosten vastaanottamista. Kutsumustyötä. En laske enää hoitajia oman arvostukseni piiriin. Syyttäkää siitä Tehyä, joka masinoi teidätkin osaltanne tuhoamaan arvostetun suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan.

Julkisen keskustelun taso on ollut luokattoman hirveää, johtuen asioihin perehtymättömästä ja nopeasyklisestä idioottimedia-sukupolvesta. Kaikki pitää saada nopeasti ilmoille, olettamuksista tulee uutisia ja kärjistämällä paisutellaan asioita ohi oikean sisällön. Esimerkkinä kokoomusjohdon runttaaminen ja syyllistäminen kaikesta. En heistä itse kovinkaan paljon pidä, mutta haluan pitää omat argumenttini faktapohjaisina. Todisteita maagisen 500€:n varsinaisesta lupaamisesta ei ole. Puoluesihteeri korkeintaan puhui ohi suunsa, sekin oikaistiin nopeasti. Katainen on kaikesta huolimatta kyvykkäimpiä valtiovarainministereitä pitkiin aikoihin, tutkimuksien mukaan Euroopan toisiksi paras. Googleta vaikka.

Vanhasen testosteroninen nyrkki liiskasi Annika Lapintien mielestä hoitajat. Jättäisi Lapintiekin huutelut viisaammille ja keskittyisi kansakoulun matematiikan kirjoihin. Lapintie murskasi omat mielikuvani fiksuista vasemmistolaisista, kun ennen luonnehdin heidät hunningolle joutuneiksi humanisteiksi, jopa ajattelijoiksi. Nykyisin pidän heitä vain rehellisesti idiootteina. Toki Martti Korhosellakin on osansa tähän luokittelun muutokseen. Vanhasen päänavaus oli erittäin tarpeellinen, hallitus ei hyväksy ihan mitä tahansa keneltä tahansa, emme edelleenkään neuvottele terroristien kanssa.

Demarit voisivat jo pikkuhiljaa hyväksyä olevansa oppositiossa. He voisivat myös miettiä seuraavaa; hallituksen kaudesta ei ole kulunut edes kokonaista vuotta, kun naisvaltaisten alojen palkat on nostettu "kohdilleen" ja opintotukeen on tullut merkitseviä muutoksia. Asiat, joita demarit runnoten tuhosivat huolettomasti 12 vuotta, on nyt korjattu. Tämänkään näytelmän ei tarvitsisi olla näinkään traaginen, jos demarit olisivat tehneet oman osansa aikanaan.

Hoitajien keskipalkka oli muuten 2487€/kk, minusta se on ihan tarpeeksi verraten kolmen ja puolen vuoden korkeakoulutukseen. Työ ei ole vaativaa, se on vain vittumaista ja ajoin rankkaa. Siis ihan samanlaista, kuin meidän muidenkin työ. Elämä on valintoja täynnä ja niistä pitää loppukädessä kantaa itse vastuu. Tällä tahdon sanoa, että häivyn maasta verorahoineni niin nopeasti kuin vain kykenen. Olen aivan vitun täynnä tätä nykyistä Suomen meininkiä.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: