lauantai 3. marraskuuta 2007

Helsingin musiikkitalo

Kiasman aiheuttamasta järkytyksestä en vielä toivu viikkoihin. Olotilaani ei kuitenkaan auta yhtään se, että Helsingin keskustaan halutaan väkisin rakentaa musiikkitalo. Niin, musiikkitalo. Asunnoista on pulaa, kunnilla on talousvaikeuksia ja sairaanhoitajatkin alkavat kyllästyä pelkkiin lupauksiin ja myötätunnon eleisiin.

Tästä kaikesta nousee syyttävä sormeni väkisinkin yhteen ilmansuuntaan, demariin. Musiikkitalon aloittivat demarit, makasiinit polttivat demarit ja Yleisradiota johtavat hyvät demari-veljet. Seuraa suora lainaus Senaatti-kiinteistöjen ensimmäisestä tiedotteesta koskien musiikkitaloa 17.12.2004:

"Tiloista puolet tulee Sibelius-Akatemian käyttöön. Musiikkitalon kustannusarvio on noin 94 miljoonaa euroa. Valtion (Sibelius-Akatemia) osuus rakennuskustannuksista on 45,1 milj. euroa, Helsingin kaupungin (Helsingin kaupunginorkesteri) 24,3 milj. euroa ja Yleisradio Oy:n (Radion sinfoniaorkesteri) 24,6 milj. euroa."

Seuraava lainaus 2.11.2007:

"SRV Viitoset Oy:n jättämä tarjous oli 124 milj. euroa ja ylitti selkeästi Musiikkitalon budjettiraamin. Saadun tarjouksen tavoitehinnan mukaan Musiikkitalon kustannustasoksi tulisi 178 milj. euroa."

Kaikesta tästä pääsevät nauttimaan seuraavat tahot: Sibelius-Akatemia, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri. Aika kallista huvia rajatulle käyttäjäryhmälle. Miksei tätä pytinkiä voida laittaa jonoon ja rakennuttaa työllistävän vaikutuksen myötätuulessa taloudellisessa laskusuhdanteessa, kun rakentaminen olisi halvempaa. Miksei voida rakentaa mieluummin asuntoja jättimäiselle tontille? Miksei voida tehdä yleensäkin korkeampia asuntoja, vaikka Helsingin siluetti menisikin pilalle? Miksi, miksi ja miksi?

Turhaan kai huolehdin, ehkä Ahteen perhe tuohtuu tästä viivästyksestä niin pahasti, että he muuttavat Ruåtsiin nauttimaan kårkeakulttuurista. Suomessa kun ei osata suhtautua riittävällä vakavuudella ko. kohderyhmän tarpeisiin. Ahteen perheen mukana menisivät luonnollisesti Suomen kaikki baletomaanit ja oopperan suurkuluttajat. Kysyntä loppuisi väistämättä musiikkitaloltakin. 180 miljoonaa euroa lyhentämättömänä hoitajien Norjanmatka-rahastoon tai valtion loppumattomaan velan korkojen lyhennyksiin.

-Teemu Sikari

P.S. Tiedotteet kokonaisuudessaan: http://www.musiikkitalo.fi/nxl/684767/tiedotteet.fi.html

Ei kommentteja: