maanantai 5. marraskuuta 2007

Tottele

Älä puhu puhelimeen ajaessasi autoa, älä roiku edellä ajavan puskurissa kiinni, maksa tv-lupamaksusi, älä matkusta pummilla julkisissa, älä kiroile, toimi sääntöjen mukaan, älä polta parvekkeella, älä polta kotonasi, lopeta tupakointi, osta vain reilun kaupan tuotteita, äänestä, älä ole känniääliö, maksa verosi, älä tue harmaata taloutta äläkä missään nimessä kailota kännykkään julkisissa kulkuvälineissä.

Ahdistaako? Maailmamme on normeja ja etenkin kieltoja täynnä. Vanhempi ikäpolvi on vihdoin saavuttanut valtansa lakipisteen. Ne samat parrat, ketkä nuorina kloppeina ottivat vallan 80-luvulla, ovat nyt vanhuksia. Heitä kiinnostavat vain hiljaiset ja rauhalliset eläkepäivät, tietenkin muita häiriten ja riehuen. Pitäähän kaduilla järjestys olla. Heidän hermoilleen käy, kun yhteiskunta kehittyy, tulevat mobiilipelit ja käsittämättömät digiboksit. Onhan se helvetin vaikeaa iskeä scart-johto toisesta vehkeestä toiseen ja sohlata vielä antenni- ja virtajohto oikeille paikoilleen. Asennukseenkin menevät sietämättömät 5 minuttia ja kokonaiset kaksi napin painallusta.

Kangasalla rakennettiin ryppynahkaisten ikäloppujen vaatimuksesta jonkinlainen vanhustentalo aivan torin laidalle. Nyt rakennuksen edessä olevalta kadulta on kielletty liikennöinti klo 22-06, siis "normaalien" ihmisten nukkumaanmenoaikana. Tämäkin kovan ryppynahka-lobbauksen ansiosta. Oikeastaan odotan innolla hoitajien toteuttavan villeimmät uhkauksensa, voisimme kätevästi päästä eroon muutamasta ongelmatapauksesta, ketkä jostain käsittämättömästä syystä saavat vielä äänestää ja päteä. Minusta äänestäminen tulisi kieltää kaikilta yli 65-vuotiailta, heistä kyllä pidetään huolta, sillä omaisuutensa äänestää paremmin kuin yksikään seurakunta- tai eduskuntavaalin jätetty numerolappu.

Uudistaisimme samalla hallintoelimiä ja saisimme uuden 80-luvun kukoistamaan, mutta me emme ryssisi läheskään niin pahasti kuin demarit 90-luvun alkuun mennessä. Uusia maunokoivistoja meissä ei ole ja tarjahalosetkin jäivät 70-luvulle kermakakkuaktivismeineen. Meidän joukoistamme löytyy taitavia finanssineroja ja monipuolisia ajattelijoita. Ei yhtään sota-aikoihin jumiutunutta vanhaa jäärää, kenen suurin prioriteetti elämässä on kiinteä uloste.

Tästä tekstistä voi olla montaa mieltä, mutta eikö olisi jo nuoremman sukupolven aika ottaa ohjakset käsiinsä? Ammattiliittojen keskusjärjestötkin voisivat Akavaa lukuunottamatta uudistaa pikkuhiljaa johtajiaan. Hävytöntä miten pitkään he ovat saaneet olla paikoillaan, nauttien järjestäin yli 100 000€:n palkkaa ja katselevat ikkunasta ulos itkien, tänä vuonna ei tullut TuPoa ja palstamillimetrejä. Pitäisköhän järjestää liittokokous etukäteen, pääsis ees vähän pätemään...

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: