keskiviikko 28. marraskuuta 2007

Surkein suomalainen-äänestys

Kouri-ryhmä on päättänyt juhlistaa Suomen itsenäisyyden 90-vuotista taivalta lukijakilpailulla. Tarkoituksena on valita surkein suomalainen. Tekstin loppuosassa on lista kymmenestä surkeimmasta suomalaisesta pienen esittelyn kanssa. Myös muita henkilöitä voi ehdottaa, muistaen mehevät perustelut. Kouri-ryhmä julistaa surkeimman suomalaisen tittelin saajan itsenäisyyspäivänä. Lukijat voivat ehdottaa omia henkilöitään tämän tekstin kommentteihin. Paras ehdotus / perustelu palkitaan t-paidalla. Eikä ihan millä tahansa t-paidalla...

1. Mauno Koivisto. Suomen tasavallan presidentti 1982-1994. Pankkimiehenä uraa luonut Koivisto päätti antaa kaikille Inkerin suomalaisille muuttoluvan "entiseen kotimaahansa". Päätöksen seuraukset näkyvät pääkaupunkiseudun rikostilastoissa. Yleisesti tiedetään myös, että Koivisto oli suurimpia yksittäisiä syitä 90-luvun alun lamaan.

2. Kari Kairamo. Nokian entinen pääjohtaja sai nykyisen huippuyrityksen lähes peruuttamattomaan kriisiin. Hassasi Nokian rahat mitä oudoimmissa yrityskaupoissa ja huomattuaan virheensä tappoi itsensä. Kierrätti sanomalehtiä toimistohuoneensa tapetoinnissa.

3. Mikko Alatalo. Laulaja-kansanedustaja. Alatalo tunnetaan lähinnä huonosta imagostaan ja känkkäränkkä kappaleestaan. Ainoastaan tamperelaiset ymmärtävät miksi Alatalo on eduskunnassa eikä mielisairaalan suljetulla. Ääni Alatalolle on ääni kaikkia tamperelaisia vastaan.

4. Anneli Jäätteenmäki. Suomen ensimmäinen naispääministeri.

5. Mika Myllylä. Dopingista kärynnyt kilpahiihtäjä on onnistunut tekemään itsestään paljon enemmän kuin idiootin. "Testamenttini Suomen kansalle" on itsensä nöyryytys, millaiseen ei pysty kukaan muu kuin haapajärveläinen alkoholisti, Mika Myllylä.

6. Pirkko K. Koskinen. Kokoomuslainen nainen, joka hankki Matti Ahteelle potkut Veikkauksen pääjohtajan paikalta ja nöyryytti samalla tämän perheen julkisesti. Sukupuolensa vuoksi Koskinen on saanut liian näkyvän roolin suomalaisessa yhteiskunnassa. Lisäksi kovin ruma.

7. Päiviö Pyysalo. Pyysalo on mm. MTV3:n entinen viihdepäällikkö. Hänen ansiostaan suomalainen tv-viihde on ollut pitkälti tangomarkkinoita, samoja surkeita "viihdyttäjiä" ja Päiviö Pyysalon omia haastatteluja "viihteen" veteraaneista.

8. Erkki Liikanen. Suomen Pankin pääjohtaja, EU-komissaari, valtiovarainministeri... Liikasen meriittilistalla pääsisi kunniakansalaiseksi jos tehtäviä olisi hoitanut joku muu kuin Erkki Liikanen. Ehdoton meriitti on myös metrotunnelin narkkarilta varastettu olemus.

Äänestä jotakin edellämainituista ehdokkaista tai ehdota omaa aivan uutta ehdokasta perusteluineen. Muista, että perustelu ratkaisee lukijakilpailun.

-Kouri-ryhmä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kouri-ryhmän metsäattasean ihmetys oli suuri. Äänestyksestä puuttui erittäin surkea suomalainen, riskisijoitusta Sitrassa harjoitellut Kaj-Erik Relander, jonka riskihakuisuus Soneran toimitusjohtajana miltei kaatoi koko yhtiön. "Lisenssin hinta oli positiivinen yllätys, ja tietenkin mukanaolo huutokaupan loppuun asti tarkoitti sitä, että hinta oli koko ajan oikealla tasolla." Relanderin lausunto Kauppalehdessä 8.8.2000 koskien UMTS-huutokauppaa (Sonera alaskirjasi UMTS kaupoista Saksassa ja Italiassa 4,3 miljardin euron tappiot).