tiistai 28. elokuuta 2007

Entinen valtiomies

Paavo Lipponen on saanut neuvonantajapestin Pohjolan Voimasta. Muistaakseni entinen pääministeri ja puhemies piti työntää eurooppalaiselle huipputasolle ydinvoimaloita lobbaamaan. Ei pohjois-suomalaisia risupolttolaitoksia ohjeistamaan.

Jos Lipponen ei olisi muodollisestikaan vasemmistolainen hänen loppusijoituspaikkansa olisi ollut Elinkeinoelämän Valtuuskunta (EVA). Nyt entinen valtiomies tekee pätkätöitä siellä täällä suuria kohuja aiheuttaen.

Media selostaa mielellään yksityiskohtia Paavo Lipposen pienestä työtilasta ja suureellisesta tavasta matkustaa. Samalla tarmolla viestimet "paljastavat" arkaluontoisia DDR-suhteita ja antavat kaiken maailman narsisteille kohtuuttomat määrät palstatilaa ja uutisminuutteja. Yllättäen ikivanhoihin vakoilukeskusteluihinkin on saatu Paavo Lipposen nimi sotkettua.

Suomalainen media, politiikka, tuomioistuimet ja liike-elämä kaipaavat kipeästi sukupolvenvaihdosta.

Media ei esimerkiksi suostu käsittelemään nyt 20-30-vuotiaita syvästi koskettanutta lamaa. Media ei kommentoi kovinkaan mielellään globalisaatiota, koska yritysjohtajat voisivat suuttua ja viestintäjohtajien vakanssit päätyisivät muille kuin mielisteleville toimittajille.

Politiikasta pitäisi siivota Kekkosen ajan opetuslapset eläkkeelle ja tuomioistuimille tekisi hyvää jos välillä kokeiltaisiin riippumasttomia tuomareita korkeissa oikeusasteissa. Liike-elämässä ei tekisi yhtään pahaa pieni moraalin palautus. Olisi hyvä muistaa, että raha tuo mukanaan yhteiskunnallista vastuuta.

Paavo Lipponenkin jää roikkumaan uudistusmielisten kiusaksi vielä pitkäksi aikaa. Kiitti vitusti kaunainen media!

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: