sunnuntai 5. elokuuta 2007

Se ei olekaan niin

Tälle foorumille on nyt saapunut selkeästi aiempaa enemmän satunnaisia ja ulkopuolisija kävijöitä. Tahdon painottaa, että tekstit ovat alunperin tarkoitettu tietyn käyttäjäryhmän saataville, mutta tekniikka ei ole vielä niin hallussa, että foorumimme voitaisiin sulkea ulkopuolisilta täydellisesti. Joistakin teksteistä onkin tullut huomatuksia palautteen muodossa ja kyseessä olevat kirjoitukset on poistettu välittömästi. Sillä emme kykene seisomaan fiktiivisten asioiden takana.

Kirjoituksilla ei ole mitään tekemistä oikean elämän kanssa, mutta toisinaan asiayhteyden tai pari voi tulkita ajankohtaisilla asioihin. Ajankohtaisuudella on tarkoitus luoda fiktiivisistä jutuista ainoastaan hieman mielenkiintoisempia. Fakta ja fiktio menevät toisinaan kirjoittamisen huumassa sekaisin ja sananvapauden raja saattaa venahtaa. Joskus raja on ylitetty asiattomasti ja siitä olemme kovin pahoillamme.

Summittainen tarkkailu paljastaa, että sivuston kävijämäärä on verraten erittäin rajallinen. Samoista ip-osoitteista käydään useita kertoja päivässä ja toisinaan joukkoon on eksynyt muutama Google-hakukoneen uhri. Sille emme mahda mitään, tietääksemme. Ulkopuolisella satunnaiskävijällä ei ole mahdollisuutta nähdä tekstien läpi ja väärinkäsitys on valmis.

Ulkopuolisille vinkiksi, että tarkoituksenamme on kirjoittaa niin provosoivasti, että teksti herättäisi lukijan ajattelemaan omia asenteitaan. Toivottavasti humaanimpaan ja moraalisempaan suuntaan. Kuitenkin tästä lähtien omasta kirjoittamisestani jää systemaattisesti pois kaikenlainen asiayhteyksillä kikkaileminen ja pointtien kiteyttäminen henkilöihin. Aiempia kirjoituksia olemme mielihyvin valmiita muokkaamaan, jos ulkopuolinen katsoo rajan ylityksen tapahtuneen.

Kyllä, tämä on julkinen anteeksipyyntö kaikille teille, ketkä koette olevanne loukattuja tai väärinymmärrettyjä. Meihin saa yhteyden palautekentän kautta, jotta rajoista voidaan neuvotella myös kansan kesken.

Ei kommentteja: