keskiviikko 31. lokakuuta 2007

George Soros

Quantum fund-rahaston perustaja ja Englannin pankin kaataja. Quantum fund perustettiin 1969 ja siihen tehty sijoitus kasvoi vuosisadan loppuun mennessä nelituhatkertaiseksi. Englannin pankin George kaatoi myymällä 10 miljardin dollarin arvosta puntia, arvioiden niiden arvon heikkenevän. Päivä tunnetaan piireissä paremmin "mustana keskiviikkona", pikku saarivaltiomme potee vieläkin euroallergiaa tapauksen vuoksi.

Minä haluaisin olla George. Lukuunottamatta juutalaisuutta ja hänen vanhaa typerää nimeään, en myöskään hyväksy hänen typerää tapaansa harjoittaa hyväntekeväisyyttä. Lähinnä siihen asemaan haluaisin, missä kykenisin tempauksillani horjuttamaan suurienkin valtioiden taloutta. Harjoittelisin tietenkin Luxemburgilla ja etenisin siitä vaikka Vatikaaniin. Loppujen lopuksi tuhojani korjailtaisiin aina Italiassa saakka.

Ranska olisi kuitenkin arkkiviholliseni, ne patongin purijat eivät ansaitse talousmahtia tai edes EU-jäsenyyttä. Opettelisivat puhumaan, kuten normaalit ihmiset ja saisivat maansa hipit ja aktivistit kuriin. Sotilasvaltionakaan Ranska ei koskaan ole ollut uskottava, pätevät vain jollain homolla legioonallaan, hohhoijaa... Ranskasta emme ole saaneet mitään hyvää, se ei tuota muuta kuin Viiniä ja patonkia, eiköhän se onnistu Afrikan orjiltakin.

Jaksaisikohan George vielä viimeisinä päivinään kaivaa kaapistaan taloudenromahduttamissalkkunsa ja lähteä ikään kuin tutorikseni tälle seikkailulle. Olisi mukava oppia aidolta umpikierolta juutalaiselta, miten suurvaltio laitetaan polvilleen old school-tyyliin.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: