keskiviikko 24. tammikuuta 2007

Cronberg on tyhmä

Voi meidän Tarjaa. Tyttö paran pää on mennyt aivan sekaisin näin vaalien alla. Kyllä se työttömyyden pelko näemmä pistää ihmisen sekaisin. Perlokselta laitetaan reippaat tuhat ihmistä miettimään tulevaisuuttaan ja Arkadianmäellä parisataa. Tyhmiä ihmisiä siis vilisee televisiossa parkumassa omia asioitaan. Cronberg kai kuvittelee pärjäävänsä vaaleissa, kun väläyttelee ajatuksiaan julkisesti. Virhe. Nyt Cronberg on huolissaan Keskustan oikeistolaisuudesta.

Itsekin pidin tähän asti keskustaa aivan äärivasemmistolaisena, enkä ymmärtänyt puheita porvariyhteistyöstä yms. Hohhoijaa. Ei ihme, että vihreiden oppositiokausi jäi mitättömäksi. Eiköhän meille muille ole ollut jo feodaaliajoista saakka selvää, että omalla maallaan viljelevä tai viljelyttävä on saatanan rikas. Rikkaus johtaa materiaaliin, materiaali johtaa kateuteen ja kateus johtaa yhteisölliseen erityisasemaan. Jos on millä mällätä, niin etköhän ole porvari. Harva viljelijä perustaa kommuuneja mailleen ja pyrkii kunnallispolitiikassa tekemään väkisin omaisuudestaan yhteistä. Vade retro Che Guevara.

Toisaalta on ihan hyvä, että löytyy vastavoimia ja väriä politiikkaan. Puolueethan eivät suinkaan noudata nykyään samaa linjaa lähes kaikessa ja ole muutenkin kuin valioliiga. Yhden asian perässä juoksemista, mutta eri väreillä. Cronberg uskaltaa arvostella Keskustan hallituspolitiikkaa kovalla kädellä, hyvä, sillä työttömyyshän laski aivan liikaa ja verotulojakin tuli ihan yli äyräiden. Cronberg on tyhmä.

Cronberg perustelee kantaansa YLE:n uutisissa faktoilla, että Keskustalla on ollut kovat veroalet ja puolueessa puhutaan uudesta porvariyhteistyöstä. Perehdytäänpä tämänkin asian uutisointiin. Vanhanen esimerkiksi kieltää omasta puolestaan havittelut porvariyhteistyöhön, tosin muutamia yksittäisiä tapauksia Kokoomuksesta ja Keskustasta näitä asioita ajaa. Veroalesta sen verran, että oliko se sitten niin huono asia? Veroalen mukana tuli viimeksi runsaasti lisätuottoa valtion kassaan. En tiedä mistä tämä johtui, mutta niin vain kävi.

”Jottei totuus unohtuisi”. Voi teitä Vihreitä, de gröna. Toivottavasti ne totuudet eivät unohdu teiltäkin. Cronbergin jälkeen en ole enää niin vakuuttunut. Tälle ekovammaisten puolueelle kuulemma kelpaavat kaikki hallitusyhteistyön muodot, siitä ei onneksi ole vaaraa, sillä paikka on varattu RKP:lle. RKP pitää tiukan politiikattomuuden linjansa ja suostuu mihin tahansa, kunhan saavat vähän väliä puhua ruåtsia isossa huoneessa. Ei sinne asennevammaisia pilvenpolttajia tarvita, saavat halata ihan rauhassa niitä puita ja polkea duuniin, ketään ei kiinnosta.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: