tiistai 23. tammikuuta 2007

Eläköön Brax, eläköön

Johtuuko se kohtuuttomasta kolmesta perättäisestä kahvikupista vai äsken lukemastani uutisesta? Elintoimintoni ovat ylivirkeät ja näen/kuulen aivan omiani. Äskenkin olin lukevinani, että lakivaliokunnan puheenjohtaja Tuija Braxin johdolla ulosottolaki vuodelta 1895 uudistettaisiin. Mitä se sitten vaikuttaa ja mihinkä?

Ulosottokaari uudistuu siten, että yksityishenkilöiden velkataakka olisi 15 vuoden pituinen, alkaen lopullisen ulosottoperusteen antamisesta. Tämä taas johtaa siihen että on kulunut tarpeeksi aikaa niille 100 000 suomalaiselle, ketkä vielä kärsivät 90-luvun alun lamasta. Olen aina ollut inhimillisen kärsimyksen kannalla, mutta uudistuksen myötä muuttuu moni muukin asia.

Kuvitelkaapa sitä, että naapurinne nimeltään Jarmo, on vuosien ajan kehitellyt mitä monimutkaisempia laillisia keinoja ansaita rahaa velkojensa maksuun. Velkojen vanhetessa Jarmolle jää fyrkkaa jemmaan. Jarmo luopuu orastavasta alkoholismistaan, ostaa uuden auton ja omistaa asuntonsa. Jarmo tutustuu naapureihinsa ja pitää illanistujaisia. Pidän todella paljon illanistujaisista, joten toivon Jarmon ja monien hänen kaltaistensa kutsuvan myös minut mukaan.

Ihmiset voivat nyt keskittyä pääoman tekemiseen ja he voivat laittaa jotain myös sukanvarteen. Miltä kuulostaisivat sijoitusrahastot ja omistukset isoista pörssiyrityksistä? Ei, meidän Jarmomme ei samaan halpaan enää mene. Sitäpaitsi bulkkiyhtiö Cayman-saarilla vie Jarmon aikaa liikaa, eikä hän ehdi keskittyä osakkeisiin. Veikkaanpa, että lain voimaantulon asettuessa, näemme pienen notkahduksen myös bruttokansantuotteessa. Motivaatio kun tuntuu kasvavan, jos teet töitä itseäsi etkä pankkia varten.

Masentuneiden duunarien kossuitsemurhien käyrä kääntynee laskuun ja maahan saadaan aivan uudenlaista työntekijämassaa. Pikkuisia kiinalaisia ei tarvitse enää salakuljettaa maahan elektroniikkayhtiöiden paskahommiin ja tummaihoisetkin voidaan heittää helvettiin pakolaiskiintiöiden mukana. Meiltä löytyy ikioma syrjittävä työläisvähemmistö, joka puunaa metrot ja myy meille pikaruokaa huonolla asenteella.

Kaikki olisi aivan täydellistä, jos vielä demarit tuhoutuisivat ja työmarkkinajärjestöt lakkautettaisiin. Sehän johtaisi tietysti irtisanomisiin Pauligilla ja kansanterveyslaitoksella, kun ähkyisiä kahvinarkomaaneja ei enää olisi. Miksi nämä kovanluokan ammattilaiset ovat muuten poikkeuksetta läskejä ja äksyjä? Joku voisi keksiä teorian ja selittää sen minullekin. Eikä se riitä, että toteaa niitten olevan ahneita demaripaskoja, se on liian itsestäänselvää.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: