torstai 11. tammikuuta 2007

Sananvapaus vaarassa - salajuonia valtiollisella tasolla...

Hei, kirjoitan nyt ensimmäistä kertaa tähän foorumiin. Minä en ole yksi, minä olen monta ja joskus kymmenen. Ensimmäisenä haluaisin kirjoittaa muutamia päiviä sitten tapahtuneesta tai oikeastaan aikoja sitten tapahtuneesta mutta hiljattain kohutusta.

60-vuotias mies oli kirjoittanut Uusimaahan ja Kansan Uutisiin heinäkuussa mielipidekirjoituksen. Hän oli kirjoittanut anti-semitistisen kirjoituksen liittyen viimeaikaisiin lähi-idän konflikteihin. On tietysti ymmärrettävää, että moisesta hiukan kohistaan, mutta ei ole mitään mieltä rajoittaa pyhää sananvapautta asettamalla mies syytteeseen kansankiihotuksesta.

Laitetaanpa asiat taas mittakaavoihin. Mies on kuusissakymmenissä ja nähnyt varmaankin tuhansia raaempia asioita, joilla oikeasti kansa kiihtyi. Nyt kun hiukan sanot tosiasioita ääneen ja seisot niiden takana, olet rikollinen.

Sananvapaus on puhuttanut ihmisiä paljon viimeaikoina. Itse seison tämän perustuslaillisen oikeuteni takana viimeiseen asti. On mielestäni väärin, että leikitään sananvapauden olevan olemassa, mutta heti kun jotain pitää uhrata sen eteen, ei muisteta enää perimäistä tarkoitusta. Tämä ja moni muu maa on rakennettu avoimen mielipiteen varaan. Jotkut ovat joskus sanoneet sitä demokratiaksi(millä ei ole mitään tekemistä sosialidemokraattien kanssa). Hollannissa rekisteröitynyt pedofiilien puolue on oiva esimerkki tästä, kun kansanryhmä haluaa laillisin keinoin muuttaa maailmaa ja lakeja, heidät pyritään hiljentämään kaikin mahdollisin keinoin. Onhan se kamalaa ahdistella lapsia jne., mutta muistakaa, että teillä on sama oikeus, käykää äänestämässä, älkää päivitelkö.

Palataanpa takaisin tähän 60-vuotiaaseen ystäväämme. Myös lehden päätoimittajaa syytetään päätoimittajarikkomuksesta. Miksi, miksi ja mitä vittua? Onko rikos antaa ihmisille väylä julkiseen sanaan? Tehtinkö päätoimittajarikkomus, kun Ahvenanmaalle annettiin autonomia ja vältettiin mahdolliset sotatoimet ruotsalaisten kanssa? Olisiko joku pitänyt vetää käräjille, kun Martin luther julkaisi teesinsä kirkon seinissä? Entä Suomen sisällissota? Kuka vastaa?

Joskus ihan oikeasti tulee olo, että tasa-arvo on kaiken tämän turhan vihan takana. Viekää mut käräjille, mut antakaa mulle mun blogini takas.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: