maanantai 22. tammikuuta 2007

Naiset ja muhkea eläke

Tänään tein töitä ja luin uutiset ohimennen netistä. Olette varmaan lukeneetkin suhtautumisestani YLE:n uutistoimintaan verkossa, jos ette, niin rullatkaa hieman alaspäin. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, että olisin jotenkin YLE-vastainen tai että vihaisin uutisia. Eniten tässä maailmassa häiritsevät ne ihmiset, ne muut ihmiset lukuunottamatta itseäni, ketkä toiminnallaan tuottavat aiheita uutisiin. Käydäänpä nyt kuitenkin häiritsevimmät tapaukset tältä päivältä läpi.

Ensimmäiseksi silmiini osui juttu, missä kerrottiin matkapuhelimen ja aivosyövän välisen yhteyden tutkimuksesta. Tutkimuksessa tultiin tulokseen, ettei matkapuhelimen käyttö aiheuta tai myötävaikuta aivosyövälle altistumista. Poikkeuksena mainittiin, että yli kymmenen vuotta matkapuhelinta käyttäneillä, oli syöpä majoittunut puhumiskorvan läheiseen aivopuoliskoon. Uskon, että kyseinen uutinen ei millään voi pitää paikkaansa. Matkapuhelin ei ehkä aiheuta syöpää, mutta katsokaapa nykynuorisoa. Tuhlaavat tuhansia euroja mobiilipeleihin, joita juontaa kadulta tempaistu huora tai hänen homoseksuaali parittajaveljensä.

Olen tutkivan journalismin nimissä seurannut muutamia ohjelmia ja perehtynyt näihin ihmisiin. Yksi juontaja pyörtyi kerran studioon, hypittyään televisiossa ensin pari tuntia kuin heikkopäinen. Ei muka vaikuta puhelin aivokäyriin. Nuoret isänmaan toivot katsovat näitä ohjelmia silmät kiiluen ja hassaavat vanhempiensa tehdastyörahat minuuteissa, vain arvottomien palkintojen vuoksi. Itsetyydytykselle alttiina miehenä katselen usein myös musiikkikanavia. Näiden ohjelmistojen ohessa pyörii vähän väliä ties mitä soittoäänimainoksia ja ihmisten rakkausprosentteja, joita voi kännykällä tilata ruutuun. Ai kun kiva, Toni ja Nipsutin92 sopii 75%:sti yhteen. Älkää pliis lisääntykö.

Annetaan tutkimustulosten nyt kuitenkin olla ja siirrytään seuraavaan uutiseen. Pari kuukautta enää vaaleihin ja antisankarime Liisa Hyssälä pamauttaa. Hoitotakuu on ollut menestys. Koska? Aikoinaan hoitotakuukokeilun alkaessa, se ei ottanut tuulta alleen millään. Henkilökuntaa oli terveyskeskuksissa ja sairaaloissa aivan liian vähän. Nyt toimintoja ollaan tehostettu ja tuhansia hoitoalaa opiskelevia on työttömänä. Liukuhihna suoraan kortistoon. Palvelu ja asiakaskeskeisyys ovat terveyspalveluista julkisella puolella täysin kadonneet. Ei ihme, että jonoja terveyspalveluihin ei enää ole ja yksityisten terveys- ja lääkäriasemien omistajat nauravat vedet silmissä matkatessaan mersulla pankkiin.

Hyssälä voisi ottaa itsekin pienen kauneusleikkauksen tai eipä se paljoa auttaisi. Hänen asemassaan en kykenisi häpeältäni katsomaan milloinkaan peiliin. Varsinainen Dorian Grayn muotokuva. Asiat näyttävät paremmilta, kuin todellisuudessa ovat. Hoitohenkilökunta on tyytymätöntä. Uusia kansansairauksia tulee lisää ja vanhat vain pahenevat. Esimerkiksi alkoholin suurkulutus ja kakkostyypin diabetes. Hyvä Hyssälä, näillä eväillä vaaleihin ja kehtaat vielä kehua itseäsi. Viimeistään rakennemuutoksen toteutuessa on ystävämme pahassa pulassa. Ei onnistu tehostaminen enää.

Toivottavasti Hyssälä silloin jo nauttii muhkeaa eläkettään ja nauttii työnsä hedelmistä. Onhan hän kovalla työllä ajanut omia etujaan jo pitkän aikaa eduskunnassa ja hallituksessa.

Se uutiskatsauksesta tällä kertaa.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: