perjantai 19. tammikuuta 2007

Vagina, syy kritisoida ja olla sarkastinen

Päätimme kirjoittaa yhdessä tuumin perintöverotuksesta. Itselläni ei ollut kummoisempia mielipiteitä asiasta ja päätin ottaa siitä parempaa selkoa, ennen kuin vapautan runosuoneni. Ensimmäisiä sivustoja, mistä löysin asiaan näkökulmaa oli rakkaan Vasemmistoliiton. Sivuilla oli kuva kirkasotsaisesta pojasta, jolla oli ilmeisesti paljon asiaa yhteiskunnasta ja stilistisistä seikoista, mulkku.

Kirjoitukseen perehtyessäni, muodostin oman mielipiteeni. Keskenkasvuinen vasemmistonuori oli oikeasti sitä mieltä, että perintövero on ainut tapa saada Ruotsinpyhtään mummoille alusastioita. Minä olen hämmästynyt, eikö rahaa muka muualta irtoa? Vaihtoehtojen tyrmäämiseksi, tämä pieni punasukka ottaa esimerkiksi palkkaveron kiristämisen ja tuotteisiin ja palveluihin lisättävät välilliset verot. Herätys, ottiko kyseinen rasavilli huomioon eduskunnassakin noteeratun asian. Verotusta kevennettäessä tulikin rutosti enemmän tuottoa. Markka poikineen, kourallinen dollareita ja muutama hikinen yeni.

Suomessa et saa rikastua. Kehtaa muuten poika ottaa verotuksen tasa-arvoisuudenkin kirjoituksessaan puheenaiheeksi. Onko se sitten tasa-arvoa, että ensin teet kovasti töitä kunnon tutkinnon eteen. Sitten teet vielä kovemmin töitä saadaksesi jalkaa oven väliin tai perustat yrityksen, josta todella kovalla työllä saat menestyksekkään. Lopuksi sinulta otetaan veroina puolet tuotoksestasi pois ja loppuja verotetaan perintöverolla. Toisaalta laiska duunariperse tekee helppoa työtä vuodesta toiseen ja pääsee verotuksessa helpolla. Hän kykenee välttämään perintöveronkin jos oikein fiksusti jakelee ennen kuolemaansa ansioitaan. Tasa-arvoa. Tasa-arvoa olisi sanan varsinaisessa merkityksessä jos kaikilla olisi tasan sama veroprosentti, oma moka jos sukunimesi ei ole Wahlroos.

Voisivat mennä punapeipposet itseensä ja huomata, kuinka ex-puheenjohtajakin ymmärsi todellisesta työstä saatavan korvauksen merkityksen. Se oli suuri päivä Suvi-Annelle, mutta hampunkatkuinen ja pilvinen päivä aatteelle.

Perintövero on lakina aika vanha, jos niin voi tässä yhteydessä sanoa. Perintöverolaki on peräisin vuodelta 1940, ei ihme, että poliitikotkin tuntevat suurta painetta lieventää sitä. Parashan heidän kannaltaan olisi, jos siitä saisi lihavan vaaliriidan aikaan. Lottovoitto syntyä Suomeen. Vesi on kirkasta ja puukko selässä pitää hereillä. En tietenkään ole perintöveron lakkauttamisen kannalla, sitä vain pitää kohtuullistaa paljon. Puoli miljardia euroa tuntuu jo minunkin kukkarossani tai oikeastaan maisemissa, joissa elän vielä toistaiseksi.

Valtion perintöveron lakkauttamisella menettämät tulot voitaisiin kuitenkin helposti korvata. Kunhan bensan hinta nousee samaan tahtiin, niin pelkkä bensavero kuittaa likaiset rahat takaisin. Likaisin asia koko verossa on se, että siitä on maksettu jo tuhannesti veroa. Onko Monacossa muka niin kamalaa, mitä verottomuus antaisi ymmärtää? Miksi rikkaat vievät rahansa välittömästi rikastuttuaan pois Suomesta? Miksi yritykset rantautuvat Aasiaan ja muualle ketterien ja vikkelien sormien äärelle? Olisiko ehkä muuallakin korjattavaa?

Suurin vitutuksen aihe nyt on kuitenkin se, ettei Karpo ole suuressa ominaisuudessaan puuttunut asiaan ja vienyt joulukinkkua valtion runtelemille ihmisille.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: