maanantai 11. kesäkuuta 2007

Guy Wires - Kaupanalan Charles de Gaulle

Me kaikki kaupanalaa seuraavat tiedämme sanonnan "kiinnostaa kuin kaupan kasvu Guy Wirestä". Tänään saimme kuulla tiedotusvälineistä Guy Wireksen jättäytyvän eläkkeelle ja seuraajaksi valittiin Taloussanomien pomo.

Shokkiuutinen tuli dramaattisemmin kuin virolainen iskukuumennettu maito Jyväskylään.
Tärkeän ihmisen arvon ymmärtää vasta sitten kun hän on poissa. Guy Wires ei tule kommentoimaan ensi vuoden joulumyyntiä tai kertomaan pääsiäismyynnin yllättävästä noususta.

Ensi joulu tulee olemaan ainakin itselleni henkisesti kovin raskas. Tähän mennessä jokaiseen joululahjaostoseuroon on liitynyt ajatus Guy Wirekseen ja kaupan joulumyynnin huimiin lukuihin. Guy Wires on luonut tietynlaisen yhteisöllisyyden tunteen kulutushysteriassa eläville ihmisille.

Guy Wires tekee mielestäni vastuuttomasti jättäytyessään eläkkeelle. Vai laitettiinko hänet syrjään? Oliko Guyn asema liikaa kauppajättien ahneille pääjohtajille? Salaliittoteoriat pyrkivät mieleen vaikka kuinka yritän ajatella Wireksen eläköitymistä luonnollisena poistumana.

Ostoskäyttäytymiseni suuntautuu tulevana jouluna halvempiin maihin pelkästään Guyn eläköitymisen vuoksi. Kuinka Kaupan keskusliitto saattoi toimia niinkin vastuuttomasti kuin päästää alan kuunnelluimman asiantuntijan eläkkeelle? Kateus epäilisin.

Toivottavasti kauppaketjujen seuraava johtajasukupolvi muistaa kaupanalan suurmiestä nimikoidulla tukkuvarastolla. Charles de Gaullekin sai kunnianosoituksena nimikoidun lentokentän.

-Juntta Gran-

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sekin tässä vähän ihmetyttää että Guy on vasta 60v. Normaalia duunaria ei ole kuulemma varaa laskea näin aikaisin eläkkeelle. Menee muka hirveästi hiljaista tietoa hukkaan. Johtajien tulee ehdottomasti olla myös normaaliin eläkeikään asti töissä. Hiljainen tieto kunniaan.