tiistai 26. kesäkuuta 2007

Sedu Koskinen - Preussin sisäministeri

Olen saanut kertakaikkisen tarpeekseni Seppo Mauno Antero Koskisesta. Pälkäneellä syntynyt 50-vuotias ravintolayrittäjä saa luvan painua Phuketiin lopullisesti. Useasti olen yrittänyt viettää iltaa hänen ravintoloissaan ja toisinaan olen hieman viihtynytkin. Kuitenkin välinpitämätön asenne asiakasta kohtaan ja kylmää "rahat pois nopeasti"-asennetta ei edes yritetä peitellä.

Ennen ravintolassa oli kahdenlaisia ihmisiä. Toiset kävivät useissa paikoissa illan aikana ja toiset keskittivät juominkinsa lähes aina yhteen paikkaan. Yhden paikan ihmiset olivat niitä kanta-asiakkaita. Kanta-asiakkaista tuli VIP-vieraita ennemmin tai myöhemmin ja he nauttivat jonon ohittamisesta ja halvemmista juomista. Kunnes tuli Sedu ja jalosti ideaa.

Ensin Sedu otti Turun koekaniinikseen ja alkoi vyöryttää omaa näkemystään ravintolasta kansalle. Siellä sisustukseen panostettiin ja drinkeille annettiin tyhmiä nimiä. Ostettiin henkilökunnalle yhtenevät asut ja tavikset jaoteltiin tarkkaan eri ryhmiin. Member-cardin sai tilaamalla ja tekstiviestein tuli tarjouksia. Nykyisin member-tasoja on kolme, joista yksi on jaoteltu kahteen osaan. On perus-membereitä, gold-membereitä ja royal-membereitä. Royal-member voi olla myös business royal-member. Kaikki tämä tietenkin maksaa, siis tasosta riippuen. Perus-memberiksi pääset kympillä, mutta royalin täytyykin iskeä useita satasia pöytään.

Unohdin mainita, että nämä todelliset kanta-asiakkaat voivat edelleen saavuttaa VIP-asemansa, mutta siitä ei ole Seduloissa enää mitään hyötyä. Sedun ihmisten jaottelu on mennyt niin pitkälle, että hän on saanut kaikki suomenruotsalaiset ostamaan royal-member-kortin, jotta he voivat laulaa juomalaulujaan omassa loungessa, ilman hampaiden irtoilua. Bättre folk sai taas mahdollisuuden luoda omia ns. Sipoo-alueita baareihin. Ne pakkolunastettiin oikeilta kanta-asiakkailta, mutta he eivät tätä vieä näe, Sedun kusi silmissä on hämärtänyt katseet.

Ihmisten jaottelu näkyi myös juhannuksena Raumalla. Ilman hiventäkään kateutta, voin sanoa, että apaattisia olivat royal memberit omalla alueellaan. Kukaan ei liikkunut tai puhunut, he vain joivat ylihintaista lonkeroa ja vakuuttelivat mielissään, miksi kannatti sijoittaa 250€ tähän. Sedu on ikään kuin luonut Herman Göringiä mukaillen oman pikku osastonsa, ketkä luulevat olevansa ylivertaisia, mutta huonostihan tuossa vielä käy. Kuten kävi itserakkauden valtakunnalle, Seduction-baarille Thaimaan Phuketissa. Ainoastaan lentoineen päivineen maksetut vierailijat ja toimittajat saapuivat paikanpäälle. Sedun pikku pubi floppasi täysin oikeassa maailmassa.

Tiedän Sedun touhuista olleen ennenkin soraäänistä puhetta ja toimintaa, mutta sen lupaan, ettei mies enää saa minulta yhtään rahaa. Ei, vaikka kuinka yrittäisi sitä itselleen tuhansien peiliensä edessä kotonaan vakuutella. Aion jatkossa panostaa tarkoin valittuihin laadukkaisiin olut-ravintoloihin ja juhannuksen vietän mökillä umpikännissä ja puoliksi hukkuen.

-Teemu Sikari

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauan se kesti sinultakin tajuta että niihin paikkoihin ei ole menemistä. Aina löytyy sakkia joka luulee kapakassa olevan kivempaa kun siitä maksaa paljon. Sitä on olevinaan suomalainenkin bättre folk niissä piireissä.

Kouri-ryhmä kirjoitti...

Ei olis kyllä arvannu jätkältä tollasta kommenttia.

Anonyymi kirjoitti...

Sun pitäis tepa tulla käymään jyväskylän yölinnussa.. Sinne ei sedun lonkerot ylety ja liha on taatusti tuoretta(vanhaa)!

Kouri-ryhmä kirjoitti...

No terve Käppyrä, laitatko mesen tai sähköpostin tähän kommenttikenttään tai johonki.

Anonyymi kirjoitti...

laitan tämmösen vanhemman osotteen tähän: j.kaariainen@netti.fi Pistä mailia niin annan sulle mun mese ossun...