perjantai 1. kesäkuuta 2007

Vuosi Nokiassa

Olli-Pekka Kallasvuo on Suomen tärkein yritysjohtaja. Hänen työsopimuksessaan lukee palkan kohdalla komeasti 1 000 000 euroa. Ei huonosti suomalaiselta varatuomarilta.

Olli-Pekka Kallasvuo tuntee rahapiirit ja kurvaolee suursijoittajapiireissä tottuneemmin kuin Jukka Virtanen raviporukoissa. Suuryrityksen johtaminen on varmasti vaikeaa, mutta Nokian henkilöstö koostuu joka tasolla huippuammattilaisista ja brändi on todella vahva.

Toisin olivat asiat Nokiassa ennen. Nokia oli monialayhtiö, jonka hallinto oli pöhöttynyt ja joiltakin osin jopa korruptoitunut. Selkeä missio puuttui täysin ja lamakin alkoi painaa päälle. Yrityksen ylimpänä kalifina toimi mielenterveysongelmista kärsinyt despootti Kari Kairamo. .

Kallasvuo työskenteli Nokiassa jo Kairamon aikaan, samoin kuin Jorma ollila. Miehet alkoivat tehdä tiivistä yhteistyötä ja he loivat pohjan Nokian menestyksekkäälle tulevaisuudelle. Kari Kiramo teki itsemurhan 80-luvun lopulla ja nopealla tahdilla uudeksi pääjohtajaksi nostettiin superlahjakas Jorma Ollila.

Jorma Ollila uudisti Nokian yrityskulttuurin ja visiot täysin, mikä ei ollut helppoa karismaattisen Kairamon kauden jälkeen. Olli-Pekka Kallasvuo pysyi läpi vuosien Ollilan luottomiehenä. Nokiasta kehittyi Ollilan kaudella maailmanlaajuinen menestystasrina.

Ollilan menestyksekäs kausi Nokiassa päättyi ilman dramatiikkaa vuonna 2006. Hänen tilalleen nostettiin luottomies Olli-Pekka Kallasvuo.

Tänään Olli-Pekka Kallasvuo on toiminut Jorma Ollilan seuraajana Nokiassa tasan vuoden. Hän ei ole ottanut kantaa suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen kuten edeltäjänsä. Kallasvuon julkinen imago on ryvettynyt hänen henkilökohtaisen veropetosskandaalin vuoksi. Kallasvuon kaudella Nokian ja Siemensin verkkoyhtiöt ovat fuusioituneet.ja Nokia on pärjännyt hyvin ainakin tuloksen puolesta

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: