maanantai 12. helmikuuta 2007

Halonen vastustaa ydinvoimaa

Ei mikään ihme, akkahan on selvästi jäänyt Tšernobylin ydinvoimala-onnettomuuden laskeumaan. Laittakaa vaikka linnan juhlissa valot pois, ei onnistu, naaras hohkaa. Katsokaa hiuksia, ei kenelläkään ole sellainen kuontalo normaalisti. R-vikakin johtuu kasvaimesta äänihuulissa.

Halonen pitää lisäydinvoimaa pelkkänä väliaikaisena ratkaisuna. Niinpä. Lukisi joskus uutisia ja seuraisi mitä Katajanokan ulkopuolella tapahtuu. Odotamme fuusioreaktion tulemista, siihen menee vielä hetki, joten käyttäkäämme fissiota vielä tovi.

Ydinvoimala on helppo seisauttaa ja muuntaa vaikka hyötöreaktoreiksi ajanmittaan. Keksipä vaihtoehtokäyttöä tuulivoimalakentälle, joka on jo maiseman pilannut, vieden tuottoisan saaristoalueen elinkeinon ja muun hyötykäytön.

Nykyisin ydinvoiman riskeissä on listattuna mm. Greenpeacen iskuryhmä ja se, ettei Cronbergin tamppooneita olisikaan saatavissa polttoaineeksi.

-Mighty Whitey est. 2003

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyötyreaktoreita yritettiin väsätä yli 30 vuotta minkä jälkeen hommasta luovuttiin tuloksettomana ja jäljellä olleet protot romutettin 90-luvulla. Jos hommaan upotettaisiin toiset 30 vuotta niin ehkä sitten, mutta en panisi kaikkea yhden kortin varaan.

Anonyymi kirjoitti...

Pointtina oli varmaankin idea polttoaineen uusiokäytöstä, ei muinoin käytetystä tekniikasta. Eiköhän fuusiota odotellessa jotain kivaa keksitä.