torstai 1. helmikuuta 2007

Pekkarinen palkitsee idiootit

Suomi voi taas nukkua yhden yön hyvin. Pekkarinen ehti täpärästi näin vaalien alla pelastaa kansalaiset. Rakennemuutosrahojen jaolla oli ymmärrettävä kiire. Äänestäjien äänethän saattaisivat muuten livetä vaikka Vihreille. Sankarimme sai aikaan nopean päätöksen rakennemuutostukipaetista. Äkillistä rakennemuutosrahaa sai mm. Joensuun seutu. Siellä ollaan lakkauttamassa yhtä yritystä, joka pitää idiootit lähiasukkinsa leivässä.

Itselläni olisi ollut halvempi keino pelastaa nuo ihmiset varmalta nälkäkuolemalta. MUUTTAKAA POIS SIELTÄ SUSIRAJALTA! Työpaikat ovat ihan jossain muualla, sen toteamiseen ei tarvita laajamittaista työllistämis-teemalla pyörivää messutapahtumaa. Oli mukava nähdä yksilöiden puheenvuoroja eilisissä uutisissa, kun sankari-Mauri oli kertonut tukien kohdistuvan Joensuun alueelle. Eräskin kurahousu totesi totisena, ettei toivo muiden jäävän katellisiksi ja että heidän tilanteensa vakavuus ymmärrettäisiin muualla.

Eihän suomalainen mies olekaan potkuja ennen saanut. Kukapa nyt sellaisia ymmärtäisi? Miettikääpä nyt, jos itse saisitte potkut, mitä tekisitte? Hakisitte varmasti töitä ja tarvittaessa muuttaisitte niiden perässä. Mitä tehdään Joensuussa? Käydään messuilla ja parutaan yleisradion lähetyksissä. Maataan vielä vähän aikaa sohvalla ja odotetaan, josko joku tulisi antamaan töitä. Ei olisi uskonut, että tuollainen italialainen taktiikka toimii Suomessa. Pekkarinen tulee ja pelastaa, tosin vain äänensä.

Hauskinta on, että järjestäytymisaste nousee taatusti tuolla suunnalla. Missään ei ole niin aktiivisia ja innokkaita ay-liikkeen aktiiveja, kuin työttömien joukossa. Niitä hilpeitä ansiosidonnaiseläjiä täällä tarvitaan. Parempaa pikavippi-asiakasta tuskin voi toivoa ja television voittopotti-ohjelmillekin löytyy kätevästi katsojia ja soittajia. Win-win-situation.

Oma ehdotukseni noitten tukirahojen käytölle: 30 miljoonaa euroa suoraan valtion velkojen lyhetämiseen, sen jälkeen työssäkäyvien ihmisten veroja voitaisiin budjetin raameissa keventää. Suurten ikäluokkien poistuessa nostamasta eläkkeitä, olisi valtiolla omaa pääomaa yli varojen ja kaikille olisi töitä. Ei tarvitsisi maksaa velkojen korkoja tai kuunnella ay-runkkareiden jokapäivästä valitusta siitä, miten rankkaa heillä on. Läskimahaiset sedät itkevät tv:ssä leivän perään, vittu.

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: