maanantai 12. helmikuuta 2007

Neljän vuoden yksinäisyys

Eduskunnan toimikausi on neljä vuotta. Joillekin se on pitkä aika, mutta toisille se voi olla sietämättömän lyhyt jakso. Itse pidän neljää vuotta saavuttamiseen tarvittavana aikana. Oikeastaan siinäkin on noin puoli vuotta liikaa liikkumavaraa.

Nuori saattaa käydä toisen asteen koulutuksen kunniallisesti läpi tuossa ajassa. Olettaen, että nuori aloittaa koulunsa 16-vuotiaana. Neljässä vuodessa hän on täysiveroinen aikuinen. Oli luonteeltaan minkälainen tahansa. 20-vuotiaana, aloittaessaan uutta neljän vuoden sykliään, hän astuu vastuunkannon maailmaan. Suomen holhousyhteiskunta ei nimittäin päästä nuorta otteestaan, ennen kuin hän on vähintään 20-vuotias. Silloin voi jo vähän päättää oman elämänsä kulkusuunnista. Italiaan teoriaa ei voi soveltaa, makaronit kun aikuistuvat vasta 40-vuotiaina.

Ymmärtänette nyt mitä tarkoitan saavuttamisella, kun puhutaan neljästä vuodesta. Voit suorittaa uuden tutkintoon johtavan koulutuksen tai vaihtoehtoisesti yleissivistävän kivesten neppailu-kurssin. Voit tuossa ajassa suorittaa pienimuotoisen korkeakoulututkinnonkin. Keski-ikä on kuitenkin se viimeinen rajapyykki, jolloin voit saavuttaa neljässä vuodessa mitään. Seuraile vaikka kansanedustajia.

Kansanedustaja ei kykene oman kautensa aikana saavuttamaan yhtään mitään. Demokraateilla tämä tuntuu olevan ominaisin ongelma, mutta heidän puolueessaan onkin pelkkiä keski-ikäisiä tanttoja tai tanttamiehiä. Tanttamiehet kiskovat kovia palkkoja kovissa viroissa, mutta työtä he eivät tee. Olisihan se ennenkuulumatonta, jos joku näkisi demarin tekevän mitään työhön verrattavaa. Esimerkkinä mainittakoon Matti ”Duunissa panin sihteeriä” Ahde ja Jouni ”Kopiokoneella tutkinto” Backman.

Kauden loppuessa ja vaalikampanjoiden muistuttaessa kansalaisten olemassaolosta, alkaa hallituksessa vipinä. Äkkiä pari paskaa lakiesitystä. Kylkeen pari tekohuolestunutta mielipidekirjoitusta vanhusten ja opiskelijoiden hyvinvoinnista. Asioista kysyttäessä tietämättömyys paljastuu. Esimerkiksi Matti Ahde ei suostunut City-lehden helmikuisessa haastattelussa vastaamaan ”tietokilpailukysymyksiin” opintorahan määrästä. Ei tiennyt. Pääministerimme teki miehen työn ja lunttasi väärän summan papereista, raukka ei osannut erottaa asumislisän määrää luvusta.

Ministerien vähintäänkin luulisi olevan varsinaisia superkansalaisia, koska heidän takanaan on yli 5 miljoonaa ääntä, siis teoriassa. Tosiasiassa ministereiksi pääsevät ovat suoran verrattavissa Korkeasaaren yliapinoihin. Ainoa erottava tekijä on kilpailijoiden syrjäyttämistapa. Apinat tappelevat rehellisesti, ministerit teroittavat puukkojaan toveriensa selissä. Käytän sanaa toveri, koska sillä on sopivan punainen kaiku.

Toivon todella, että Heinäluoma saa vihdoin kunnolla turpiinsa vaaleissa. Tuomioja saa varmasti hirveän äänisaaliin, vaikka olemus onkin kopioitu metrotunnelin narkkareilta. Niinistöllekin toivon haistapaska-voittoa ja Keskustallekin suon sen ilon hymyssä suin.

Seurailkaapa huviksenne vaaliuutisointia. Ylellä tuntuu nimittäin olevan hyvä veli-meininki uutisoinnissa. Demarit ja porvareiden yhteenliittymää vastustavat Vihreät, saavat kernaasti palstatilaa ja televisioaikaa. Ensin demarit syyllistivät Keskustaa oikeistolaistumisesta. Vähän aikaa sitten otettiin kovat sanat käyttöön ja Keskusta olikin Kokoomuslaistumassa. Vihreät ovat saaneet myös kaksi aloitettaan läpi mediassa, molemmat ovat huolissaan Keskustan ja Kokoomuksen periaatteista.

Puukko viuhuu tiuhaan ja jäljelle jäävät terässelkäiset. Demarit ovat tähän saakka voittaneet puukon viuhuttelun, koska heillä ei kliinisten testien mukaan ole selkärankaa. Kokoomus ja Keskusta ovat onneksi tilanneet netistä keskiaikaiset teräsrengasliivit, joten kamppailusta tulee jännittävä. Vasemmisto ja Vihreät kaivelevat samaan aikaan bongejaan esiin otsikoiden toivossa. Pekka Pouta varmasti vahvistaa heidän vaalikopeillaan olevan pilvistä tälläkin kertaa.

Olkaa kansalaiset kuitenkin rauhassa, tämän äkillisen hulinan jälkeen seuraa jälleen neljän vuoden yksinäisyys. Olette täysin yksin, vaille minkäänlaista tukea mihinkään suuntaan.

-Mighty Whitey est. 2003

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hiano kirjotus, näin se menee.. Ite ollu jo kohta kymmenen vuotta kaupan alalla; (opiskellu tietotekniikan mekaanikoks valm. 1995) <-- hieno vuos..
Ei tullu töitä työkkäristä, ite hommasin, ei muute tullu ajokorttiakaa muute ku opintolainoilla, mut sanottakoo et vakkari paskapalkka homma tuli ite tehtynä! Ei tässä omak. taloja rakennella, johkii pa*** yksiöö vissii
lainaa pankista sais, vaa ei omakotitaloon näil palkoilla.. Asumpa sitte suurpiirtei syntymä kodissa nii kaua ku toimeen tuun vanhemman väen kaa.. Miettikää... Jos muutan omaan johkii vuokra pask... en enää varmaa töitä tekis, pitäs näes hakee asumistukee, ja ei työ ja asumistuki oikein yhteen sovi!!

Anonyymi kirjoitti...

luin 5 ekaa rivii ja sit nukahdin. tylsä teksti