sunnuntai 25. helmikuuta 2007

Tapaus Wallenberg

Olen päättänyt omistaa seuraavan viikon ruotsalaiselle ruokakulttuurille. Länsinaapurimme gastronomia ja arkiruoka on jäänyt hävyttömän pienelle huomiolle Suomessa. Minun on siis hoidettava tämääkin asia kuntoon.
Suorittamassani taustatyössä "Wallenbergin Pihvi" on noussut esille silmiinpistävän useasti. Wallenbergin suku on toki tullut muissa perversioissani usein vastaan; talouspolitiikassa- ja historiassa, diplomatiassa, sotahistoriassa jne... Mutta perkeleet tunkevat myös pyhimmälleni: ruokakulttuuriin! Wallenbergin pihvi kehitettiin aikanaan suvun päämies vuorineuvos Marcus Wallenbergin vatsavaivojha torjumaan.
Tietysti eksyin tänäänkin ruokakulttuurista Wallenbergien historiaan. Huomasin yhtäläisyyksiä Suomen Herliineihin; suku, joka vaikuttaa laaja-alaisesti kotimaansa elämään. Herliinin suvun päämies Antti Herliinin työnä on pihvikarjankarjankasvatus. Työ ikävä kyllä jättää liikaa vapaa-aikaa yrityskaappauksiin ja työnantaja herrana leikkimiseen.
Ilmeisesti minunkin on tehtävä muutama yrityskaappaus ja harrastettava negrofiliaa poliitikkojen uskottavuuden kanssa. Vasta sitten voisin keskittyä kaikkein pyhimpään; ruokakulttuuriin!

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: