tiistai 20. helmikuuta 2007

Kesko - Suomen Neuvostoliitto

Kesko on irtautumassa ACNielsen-järjestelmästä. Järjestelmän tarkoitus on kerätä ja jakaa tietoa spesifien tuotteiden asiakas- ja ostomääristä. Kesko kertoo syyksi, ettei se halua olla mukana systeemissä, missä suurin hyöty ei kasva Keskolle. Suomessa ACNielsen-järjestelmää käyttää enää kaksi vähittäiskaupan jättiläistä.

Keskon syyt ovat selvät, se on suorastaan pakokauhuissaan S-ryhmän räjähdysmäisestä kasvusta ja uusista aluevaltauksista. S-ryhmä ei ole lainkaan huolissaan Keskon touhuista. He suorastaan nauroivat Keskolle. Sivistyneesti kuitenkin pyysivät Keskoa neuvottelemaan uusista ehdoista ja "ymmärtävänsä" Keskon huolen eduistaan.

Uskon ja toivon, että tuollaiset häviäjät poistuvat Suomen markkinataloudesta vähin äänin. Oman edun tavoittelu ei tule ikinä toimimaan täysillä Suomessa. S-ryhmä menestyykin juuri siitä syystä, että lähtökohtaisesti se ajattelee asiakkaitaan, ketkä sattumoisin ovat myös omistajia. Nerokasta. Keskoa ajatellen tahtoisin lainata aikoinaan Neuvostoliitollekin lausuttuja sanoja, joita Cola-Olli viimeksi käytti: "Nyt kävi näin".

-Mighty Whitey est. 2003

Ei kommentteja: