torstai 8. helmikuuta 2007

Sosiaalisten demokraattien juonet

Uutisia katsellessa tulee väkisinkin ainakin kerran viikossa olo, että tekee mieli painella Helsingin kauppatorille ja huutaa: "Mitä vittua?". Tämän viikon aikana on tuo tuntemus käynyt päässä useammin.

Alkuviikolla istuskelin rauhassa sohvalla ja join uutta Mehukatti mehutiivistettä. Purkissa kerrottiin sen olevan juhlamehukattia, joten oletin sen olevan hyvää. Eipä ollut, jälkimaku oli kitalakea kuoriva ja litku haisi alkoholistin virttyneiden farkkujen etuosalta. Tämä ei kuitenkaan johtanut edellä mainittuihin tuntemuksiin, vaan uutiset, joita katselin.

Kaksi vuotta sitten teologian opiskelijat olivat tehneet valituksen Leena Huovisesta, joka oli siunannut homoparin. Kantelu oli ymmärrettävä, sillä kirkko on tunnetusti konservatiivinen ja se on kantansa homopareihin ilmoittanut. He hyväksyvät, mutta eivät siunaa. Huovinen oli kuitenkin pienessä päässään ylittänyt valtuutensa, kussut raamatun päälle ja kieltänyt uskonsa. Raamatussa sanotaan selvästi, ettei ole luonnollista jos kaksi saman sukupuolen edustajaa leikkii kotia.

Huovinen oli siis tehnyt kristinuskosta omat sääntönsä ja kirkkoneuvosto tutki asian. Neuvosto tuli kahden vuoden kuluttua siihen tulokseen, että Huovinen teki väärin, mutta häntä ei rangaistaisi. Mitä vittua? Lisäksi nämä vakavailmeiset pääsiäispojat painottivat, ettei tapaus ole ennakkotapaus. Mitä vittua? Tottakai se on ennakkotapaus, kun se on ensimmäinen laatuaan ja päätös asiasta tehtiin. Leena Huovinen oli tietysti hymy perseessä "tuomiostaan" ja televisiossa häntä haastateltaessa kysyttiin, josko hän tekisi asia uudestaan. Huovinen vastasi varmana, ettei voisi olla siunaamatta homopareja, koska se olisi hänen omaa vakaumustaan vastaan. Kannattaisikohan Huovisen harkita vakaumustaan kahteen kertaan, kun ei tunnu yhtenevän kirkon kanssa. Hän myöntää olevansa pakana ja vittuilee paskaisen naurun saattelemana kirkon johdolle. Ihme, että kirkosta katoavat jäsenet, osa menee multiin ja loput nauravat sen tukemalle touhulle.

Verotusoikeus pois tuollaisilta persjärjestöiltä. Perustan oman uskonnon, oikein konservatiivisen ja sovinistisen. Saa tulla Huovinen koittamaan onneaan sinne. Ei taida taivaspaikka aueta minun uskonnossani. Taas kerran tämä kaikki oli sos.dem.puolueen juonia.

Seuraavan kerran hätkähdin eilen, kun jälleen kerran istuin sohvallani ja join Vital-mehua. Se mehu on muuten raikasta ja hyvää, terveellistäkin kuulemma. Katsoin tapani mukaan uutisia ja yhtäkkiä kuuluttaja kertoi eduskunnan päättäneen äänin 104-71, että viina-, viini-, yms. pulloihin tulisi varoitustarrat. Lisäksi kerrottiin, että vähittäimyynniltä kiellettäisiin paljousalennukset. Mitä vittua?

Katsokaapa kaikki kotikylänne deekuja. Tuliko heistä alkoholisteja siksi, että eivät tienneet alkoholin vaaroista? Vai onkohan heidän henkilökohtaisilla pikku konkursseillaan yms. mitään tekemistä asian kanssa? Sosialidemokraattinen puolue on jälleen puhunut. Kotikylänne pulsut eivät ilmeisesti osanneet lukea ja nyt kun heille kerrotaan joka pullossa, että ei saa juoda, niin he parantuvat. Mielestäni olisi ollu fiksumpaa laittaa tarrarahat vaikka mainoskampanjaan, kansanterveystyöhön tai valistukseen. Olisivat edes lyhentäneet valtion velkaa.

Näitä deekuja ei paranneta paljousalennusten poistamisella. Paljousalennus vain varmisti, että perheelle jää rahaa hauskanpitoonkin, kun kalja oli halpaa. Isi oli iloisempi ja Björqvistin Paulaakin kesti vähän paremmin. Luuletteko, että perheen isä tinkii kaljan määrästä nyt kun se kallistuu? Vittuuntuu korkeintaan korkeasta hinnasta ja vetää juhannusaattona perhettä vesurilla päähän.

Yllättävää sinänsä ettei Alko protestoinut mitenkään asiaa. Sille on ihan sama, palkat tulevat joka tapauksessa ja toimintoja ei supisteta/tehosteta. Päätös tuli sopivasti hallituskauden loppuun ja kaikilla edustajilla on kiire oman paikkansa pelastamisessa, joten he eivät jaksa tehdä asialle mitään. Hyvin laskelmoitua sosialidemokraattista juonta.

Miksi kukaan ei ikinä edes yritä korjata näitä vääryyksiä. Tekijänoikeuslakikin on varmasti osoittanut tuhanteen kertaan onnistumattomuutensa ja siltikään kukaan ei enää puutu siihen. Miksi miksi miksi? Menen nyt syömään weetabix-murokkeita, ovat terveellisiä ja maukkaita.

-Mighty Whitey est. 2003

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä. Taas on asiat mietitty hyvin ja loppuun asti. Se ei yhdenkään deekun alkoholismia paranna että se öölberi nyt maksaa muutaman euron enemmän jos suuremman määrän ostaa. Juuri ilta-lehdissä toitotettiin isoon ääneen kuinka on terveellistä ottaa pullo tai kaksi olutta päivässä. Laski mahdollisuuksia sairastua tiesmihin. Vaikea arvata mitä tuollakin taas haetaan. Rahaahan ne sillä kerää.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen alkoholipolitiikka on perseestä, ei se alkoholin hinta/varoitustekstit tule koskaan parantamaan ihmisiä alkoholismista. Raha ei ole ikinä este sille jos joku HALUAA juoda, voihan kiljuakin tehdä jo 7-vuotiaana, kun lukea osaa niin netistä voi ohjeet hakea jos niitä ei ole sattuneesta syystä keltään koskaan kuullu.