torstai 24. toukokuuta 2007

Katsokaa määkin huudan, määkin olen oppositiossa

Heinäluomalta eivät keinot lopu kesken. Hallitus on lupaustensa mukaisesti alkanut toteuttaa vaalilupauksiaan muun muassa menokehyksellään. Kaikki lupaukset pidettiin ja tasa-arvotupoon satsataan arvioidusti n. 150 miljoonaa euroa. Opintorahaa ja tulorajoja nostettiin, reippaasti. Isyysvapaa pitenee ja eläkkeisiin tulee tasokorotus. Voiko Suomen kansa enää enempää toivoa? Kyllä voi. Budjetti oli nimittäin 1 145 miljoonaa euroa ylijäämäinen, millä valtion velkaa vihdoin lyhennetään.

Heinäluoman kaljuun ilmestyi välittömästi tuhansia pieniä hikipisaroita. Ei se jumalauta käy, että demarien entiset äänestäjät tehdään tyytyväisiksi. Elleivät asiat pian muutu huonompaan suuntaan, saattaa SDP:ltä lähteä koko kannattajaryhmä pois. Henäluoma ei näytä ymmärtävän vieläkään oman puolueensa mahdottomuutta, kun asiat ovat hyvin, heitä ei tarvita kitisemään. Tavoitteena SDP:n perustajilla oli alunperin tehdä omasta työstään tarpeetonta, mutta ajatukseen se sitten jäikin.

Jo nimestä lähtien kaikki meni demareilla päin helvettiä. Oma ylpeys ei kuitenkaan koskaan antanut periksi sitä, että puoluerekisteriin olisi ilmoitettu pikku kirjoitusvirheestä, ehei. Piti saatananmoisella koneistolla uskotella koko kansalle, että noin se kirjoitetaan: so-si-a-li-de-mo-kraa-tit. On se hienoa, että meillä on niin vasemmistolainen oikeisto, että se auttaa pientä ja tukee köyhää. Toisaalta vasemmistomme on juonikkainta ja pirullisinta oikeistoa mitä olen konsanaan nähnyt. Hyväveli-diilejä ja kansan kusetusta.

Voisivat opiskelijatkin pitää jo päänsä pikkuhiljaa kiinni. Korotus tulee, mutta vasta ensi vuonna. Hetikö se pitäisi pikku kullanmurujen kukkaroon saada? Kumma, kun ette 12 viime vuoden aikana sanoneet juuri mitään. Vähän väliä jotain vitun porkkanoita jakelitte toreilla. Vau, kyllä nuoret sitten osaa vaikuttaa. SYL:n puheenjohtaja heristeli jo valtiolle sormea, että pitää muistaa nostaa seuraavalla kerralla vähän nopeammin. Itse heristän sormea ikihippien opiskelijoiden suuntaan ja lausun: "Ensi kerralla äänestätte porvarit apuun vähän nopeammin".

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: