maanantai 15. lokakuuta 2007

Ikävä hallituskumppani

Kokoomus oli suuressa hurmiossa sijoituttuaan toiseksi eduskuntavaaleissa. Ilmeisesti edes Kokoomus itse ei uskonut lapsellisella vaalikampanjalla pääsevänsä pääministeripuolueen asemaan.

Keskusta voitti vaalit ja sai vetovastuun hallitusneuvotteluissa. Demareiden ihmisistä välittävä politiikka on lähempänä keskustalaista arvomaailmaa, kuin ylimielinen kokoomuslainen pikkuporvarillisuus. Mutta Demarit hävisivät epäkarismaattisen puheenjohtajansa ja puolueellisen median vuoksi vaalit. Keskusta oli kuin pakotettu hyväksymään surkea Kokoomuspuolue hallituskumppanikseen.

Kokoomus on mielestään onnistunut ulkopolitiikassa, koska Ilkka Kanerva on saanut lähettää tekstiviestin Valkoisesta talosta. Vakavasti puhuen, Kokoomus on heikentänyt ulkopoliittista uskottavuuttamme typerillä Venäjä-lausunnoillaan ja asettamalla tasavallan presidentin ikäviin tilanteisiin. Muistutus Kokoomukselle; pääministeri on ulkopolitiikan tärkein toimija.

Kokoomuksen vaalivoitto on herättänyt syystä keskustelua. Media sivuutti korrektisti Kokoomuksen puoluesihteerien töppäilyt, kirjoittaen niistä huolestuttavan vähän. SAK:n Demarien vetoavuksi koettu mainos jouduttiin median paineessa hyllyttämään. Kokoomuksen puoluesihteereillä oli kuvioissa parittamista, hovioikeuden langettavia tuomioita ja perheväkivaltaa. SAK:n mainos oli hauska kevennys vaalien alla. Tulevaan terveydenhuollon työtaisteluun syyllisiä ovat Jaana-Laitinen Pesola (kok.), Markku Jalonen (kok.) ja Jyrki Katainen (kok.).

Vetoan nyt teihin arvoisat Demarit; etsikää kunnollinen puheenjohtaja hyvissä ajoin, ennen vuoden 2011 eduskuntavaaleja. Huhtikuussa 2011 lyövät kättä työmies ja maamies. Isänmaa saa ikävän välivaiheen jälkeen taas kunnollisen punamultahallituksen!

Pieni varoitus Kokoomuksen suuntaan: loka lentää päällenne kunnallisvaaleissa. On aika kostaa hallituksessa terkemänne pahat teot.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: