sunnuntai 28. lokakuuta 2007

Kepun Billy Joel

Vuonna 1998 Mauri Pekkarinen on rutinoitunut oppositiopoliitikko. Häntä arvostetaan yli puoluerajojen asioihin perehtymisestä ja erinomaisista debatointi kyvyistään. Politiikan toimittajat odottavat eduskunnan istuntoa jännittyneinä ja innostuneina. Kohta saadaan raamit päivän ykkösuutiselle. Saliin saapuu myös hallituspuolueiden taitavin väittelijä, Ben Zyscowics. Puhemies Riitta Uosukainen on arvokkaana, mutta ei pysty täysin hillitsemään innostuneisuuttaan koska hän, liioittelematta, rakastaa kahden edellä mainitun poliittisen terrierin yhteenottoja eduskunnassa. Äidinkielenopettajana Uosukainen arvostaa parlamentaarista puhetapaa yli kaiken. Jännitys on huipussaan kun Mauri Pekkarinen aloittaa: Arvoisa puhemies...".

Samaan aikaan Japanissa Elton John on juuri huudattanut lavalle ystävänsä Billy Joelin. Yleisö villiintyy täysin kun Joel puhaltaa huuliharpullaan "Piano Man" kappaleen alkutahdit. Eri puolilla maailmaa kaksi saman ikäistä ja kokoista miestä viihdyttää täysin eritavalla ja toisistaan tietämättä yleisöään. Miehiä yhdistää vain karisma ja ammattitaito.

Eduskunnassa viimeisetkin kansan- ja lehdistön edustajat ryntäävät saliin istunnon jo alettua. yhtä innokkaina varautuneisuuteen opetetut tokiolaiset laulavat mukana puolenyön jälkeen "Uptown girliä".

Mauri Pekkarinen muistetaan ahkerana opposition johtohahmona vaikka uraan mahtuu huomattava määrä muitakin hienosti hoidettuja työurakoita. Billy Joel tunnetaan lähinnä "We didn`t start the fire" kappaleestaan, vaikka ura on ollut harvinaisen monipuolinen.

Mauri Pekkarinen osaa mukautua erilaisiin tehtäviin politiikassa. Oppositiossa hän on ollut vahva mies 1987-1991 ja 1995-2003. Näiden vuosien välissä ja jälkeen hän on toiminut niin sanottuna superministerinä. Pekkarinen saavutti oppositiojohtajana jännittyneen tunnelman heti hallitusvastuun jälkeen vuonna 1995. Vakuuttava oli myös paljasjalkainen New Yorkilainen Billy Joel kappaleessaan "River of dreams", joka sijoittuu Yhdysvaltojen syvään ja kuuman kosteaan etelään.

Lopuksi vilpittömät kiitokseni Billy Joelille ja Mauri Pekkariselle. Monen kirjoitukseni inspiraatio on tullut Mauri Pekkarisen poliittisesta toiminnasta. Vielä useampi kirjoitus on saatettu loppuun Billy Joelin loistavan musiikin soidessa.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: