perjantai 5. lokakuuta 2007

Pullasorsan pullakerhot

Viime torstaina seuraillessani jälleen eduskunnan täysistuntoa ja suullista kyselytuntia, tuli väistämättä ahdistunut olotila. Suomella ei tunnu olevan minkäänlaista mahdollisuutta kehittyä kansakuntana, niin kauan kuin on olemassa yksikin demari. Etenkään Heinäluoman Eero ei millään tunnu käsittävän omaa asemaansa yhteiskunnassa, omassa puolueessaan tai eduskunnassa.

Kyselytunti oli monessa mielessä naurettava ja täysin turha. Siellä käsiteltiin mm. dementoituneitten kuntoutusta, kopteritilausten myöhästymistä, Myanmarin tilannetta, yliopistokeskuksia ja varusmiesten kansalaisoikeuksia. Viimeisestä esitti kysymyksen ikioma pullasorsamme, Eero Heinäluoma. Muut asiat olivat lähinnä toteamiskysymyksiä, siis ajantuhlausta. Varusmiesten oikeudet kuitenkin herättivät syvemmän mielenkiintoni reservin aliupseerina. Kuvittelin, että olisi kyse suuremmastakin asiasta. Eipä ollut.

Eero halusi vain väkisin perustaa varusmiehille lailla turvatun pullakerhon. Ne, jotka eivät armeijaa ole käyneet, eivät tiedä Varusmiesliiton toiminnan olevan lähinnä palveluksesta pakoilua. En usko Eeron itsensä ikinä käyneen todellista armeijaa, hänkin on niitä läskiperseitä, joiden käsiin ei kukaan henkeänsä laita. Se, että Kainuun prikaatissa oli kielletty varusmiehiä osallistumasta ko. pullakerhon toimintaan, oli siihen varmasti täysin järkeenkäypä syy. Itse ainakin koen, että maamme puolustamiseen liittyvä koulutus on vailla mitään poikkeuksia tärkeämpää, kuin munkkikahvien ääressä varusmiesten liikuntamahdollisuuksien pohtiminen.

Eeron pitäisi mennä näitten varusmieskoulutusta ja -palvelusta koskevien asioidensa kanssa veteraanien kollegion eteen, ennen kuin riehuu typeränä näivettyvässä parlamentissamme. Eerolle voisi myös joku kertoa, että kansalaisoikeudet ovat ihan hyvällä mallilla, lukuunottamatta sitä faktaa, että ainoa meitä kansalaisia rajoittava tekijä on eduskunta kaikkine lakeineen. Loppuun voisi vielä mainita, että dementikoiden asioista ei kannata huolehtia, eivät ne kuitenkaan muista edes äänestää...

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: