tiistai 9. lokakuuta 2007

Toimihenkilökapina

Ennätyspitkä tulopoliittinen kokonaisratkaisu on päättynyt ja ammattiliitot joutuvat itsekseen hoitamaan asiansa työnantajien kanssa. Lakkovaroituksia annetaan jo kyllästymiseen asti. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK:n hallituksessa lietsottiin "toimihenkilökapinaa" jo kaksi vuotta sitten. Nyt se näyttää olevan edessä. Lakkokenraalina kaikkien toimihenkilöiden puolesta tullaan näkemään Antti Rinne.

Valkokaulustyöntekijöiden työtaisatelut häviävät mediaseksikkyydessä työläisten lakoille. Toisaalta toimihenkilöt voivat halutessaan pysäyttää esimerkiksi tavaraliikenteen.

Ammattiliittojen johtajat ovat suomalaisessa yhteiskuntahierarkiassa korkealla ja se näkyy myös heidän palkoissaan. Monien ammattiliittojen johtajat tienaavat enemmään kuin huippupoliitikot. Ay-pamput tosin ovat huomattavasti ashkerampia kuin monet poliitikot. Nyt on toimihenkilöliittojen johtajilla näytön paikka jäsenistölleen.

Jos Antti Rinne onnistuu toimihenkilökapinassa, hänet kruunataan STTK:n puheenjohtajaksi. Jos toimihenkilökapinalle käy huonosti Antti Rinne pystyy siinäkin tapauksessa kokoamaan itsensä ja säilyttämään ainakin nykyiset työtehtävänsä ja 12 000 euron palkkansa.

Tämä on toimihenkilöiden viimeinen taisto.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: