maanantai 15. lokakuuta 2007

Keskustan johtajat

Media yrittää järjestelmällisesti luoda väärää kuvaa Keskustapuolueen johtamisesta. Puoluesihteeri Jarmo Korhosen sanomiset kärjistetään, jotta Puheenjohtaja Matti Vanhanen saataisiin näyttämään saamattomalta.

Puoluesihteeri on suomalaisessa politiikassa tärkeä toimija, joka valitaan puoluekokouksessa vaalilla. Puoluesihteeri pyörittää puoluekoneistoa ja vastaa puolueen käytännön johtamisesta. Puoluesihteeri myös ylläpitää tarpeen mukaan arvokeskustelua. Keskustapuolueessa puoluesihteerin tehtävä on poikkeuksellisen tärkeä, sillä puolueessa piireillä ja paikallisjärjesdtöillä on enemmän vaikutusvaltaa, kuin muissa puolueissa.

Puolueen puheenjohtajan ensisijainen tehtävä on ainakin suurimmissa puolueissa pyrkiä mahdollisimman korkealle tasolle kansallisessa politiikassa. Toisin sanoen pääministeriksi. Tässä tehtävässä Matti Vanhanen on onnistunut jo kaksi kertaa.

Pääministerin virkaa on usein verrattu yrityksen toimitusjohtajan tehtäviin, mikä varmasti pitääkin hyvin paikkansa. Puoluesihteerin virkaa voidaan verrata myös toimitusjohtajan tehtävään, tosin puolueen sisällä.

Pääministerin työ on aikaa vievää ja onkin aivan luonnollista, että pääministeripuolueessa puoluesihteerin asema vahvistuu. Näin kävi myös aikanaan demareille, kun Paavo Lipponen oli pääministeri ja Eero Heinäluoma puoluesihteeri.

Keskustan puoluesihteeri ja puheenjohtaja ovat vahvoja johtajia molemmat ja heille tärkeintä on puolueen menestys ja suomalaisen yhteiskunnan hyvä kehitys. Media on yrittänyt saada Matti Vanhasta tekemään "kurinpalautusta" puoluesihteerille, jotta kaunainen media saisi puolueen näyttämään naurettavalta. Onneksi molemmat Keskustan voimahahmot ovat viisaita miehiä, eivätkä ole median vietävissä.

Voimakastahtoiset ihmiset Keskustapuolueen eri toimielimissä ovat vaikuttaneet merkittävästi puolueen hyvään menestykseen.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: