lauantai 21. heinäkuuta 2007

Hintti

Olen likipitäen koko elämäni vihannut sydämestäni porilaisia ja kaikkea, mitä heihin vain ikinä yhdistänkään. Aiemmin vihani on ollut veriperintönä saatua tervettä kilpahenkeä. En kuitenkaan koskaan ole sen paremmin ymmärtänyt vihan todellisia syitä. En nimittäin asunut synnyinseudullani, kuin muutaman ensimmäisen vuoteni. Tavarat ja peritty viha pakattiin mukaan, kun muutettiin töiden perässä isoon kaupunkiin. Muutamia vuosia sen jälkeen piti Esko Aho puheen devalvaatiosta.

Osa lukijoista jo päätteleekin synnyinsijani olevan Rauma. Vanhana raumalaisena koin katkeruutta siitäkin, että suhteessa väkivaltaisimman kaupungin titteli vietiin meiltä porilaisille. Se oli kova pala hurjien merikarhujen täyttämälle ja isännöimälle Raumalle. Varsinkin, kun Poria asuttavat surkeat työttömät, pultsarit, narkkarit ja hinttarit. Isoa kaupunkia leikkivä, ylimielinen, sosiaaliongelmainen ja verkkaisen satamaliikenteen omaava paskakasa.

Porin väki kuitenkin sai sen mitä kerjäsi. Tappamalla tupakattoman jalankulkijan, ryöstömurhaamalla perheen, viemällä elämän Ulvilassa ja lävistämällä kaksi naista jalkajousella. Mikä teitä porilaisia oikein vaivaa? Työttömyys? Se hoituu, kun menette parturiin ja alatte puhua, kuten normaalit ihmiset. Ei se niin vaikeaa ole ja vaikka olisikin, niin se kuuluu elämään.

Olette olevinanne niin kovia ja hurjia, mutta viikko "syyttömänä" linnassa ja heti ollaan sosiaalitoimistolla itkemässä ja vaaditaan keltaisen lehdistön kanssa oikeutta. Asianajaja haistaa uralleen nousukiitoa, kun keksii hyökätä viranomaisten kimppuun. Täytyy kuitenkin muistaa, että poliisit ovat meitä varten ja murhaajan kiinnisaaminen on mielestäni niin tärkeää, että kaikki johtolangat tulee tutkia kunnolla. Vaikka joutuisin itse vankilaan viikoksi ja kuittaisin siitä automaattiset 700€ valtion konttorilta, niin valittaisinko? Ei tulisi mieleenkään. Poliisien ja tutkijoiden työ on muutenkin ihan paskaa, alipalkattua ja -arvostettua. Antakaa jumalauta yhteiskunnan palvelijoiden tehdä työnsä rauhassa.

Poliisien toiminnan määrää sisäministeriö ja itse olette edustajanne sinne äänestäneet. Moniko porilainen muuten äänesti? Entä moniko porilainen oli ehdokkaana? Ei kovinkaan moni. Valitusta silti riittää. Peilin edessä luulisi olevan hiljaisessa satamakaupungissanne tungosta, mutta ei taida geelitukkainen itsetuntonne irvikuva antaa periksi. Joskus kauniina päivä neandertalilainen Porin ihmislauma oppii käsittelemään henkiset patoutumansa muutoin kuin murhilla ja uholla. Vihaan porilaisia, vihaan vihaan vihaan. Etenkin niitä tekotaiteellisia itkupillejä. Pidän itseäni yksilönvapauksien puolesta uhrautuvana, mutta nyt opin, että rajansa kaikella. Tässä tapauksessa raja menee Satakunnan pääkaupungin ympärillä.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: