tiistai 22. toukokuuta 2007

Borgerlig allians

Ahvananmaalaisten vittuilu ei näemmä koskaan lopu. Perustavat sitoutumattomien vaaliliiton, josta sen yhden kiintiöedustajansa vievät eduskuntaan. Kyseisessä vaaliliitossa on mukana jopa kristillisdemokraattisia nuoria ja keskustalaisia. He ovat omien sanojensa mukaan liberaaleja ja sitoutumattomia. Miksi sitten puolueet? Entä mihin jää se liberaalius, kun joka ainoa kerta valittu kansanedustaja liittyy RKP:n eduskuntaryhmään.

Eikö Borgerlig allians voisi edes leikitellä ajatuksella, että valittu edustaja liittyisi itselleen aatteellisesti lähimpään puolueeseen. Tuskinpa Ahvenanmaa tarvitsee RKP:n kaltaista puoluetta säilyttääkseen kielensä aseman maakunnassaan. Eikö voisi kuvitella, että saarikaupunkimme voisi ajaa muitakin asioita. Se, että edustaja aina valuu RKP:n eduskuntaryhmään, viestittää Borgerlig alliansin olevan pelkkä shakkinappula. Vähän sama asia, kun irlantilaiset vaatisivat alahuoneessa murteensa säilyttämistä.

Nämä Ahvenanmaan edustajat ovat näyttäneet jo touhuillaankin tarpeettomuutensa. Yhden ainoan puheenvuoron on nykyinen edustajakin ehtinyt pitää. Kukaan ei siitä mitään ymmärtänyt tai jaksanut kuunnella, kun silloin etsittiin istumapaikkoja. Lukekaa vaikka kyseinen puhe eduskunnnan nettisivuilta. Niinistö joutui hälinän vuoksi keskeyttämään puheen. Suomeksi emme samaa saaneet.

Koko Oolanti pitäisikin nyt muuttaa virallisesti maakunnaksi. Satakuntalaisillekin riitti sinitiainen maakuntalinnuksi, miksi vitussa Ahvenanmaalla täytyy olla oma lippu? Ahvenanmaa on muutenkin suomalaisille lähinnä piknik-risteilyjen oksennuspaussi ja sodan aikana sukellusveneille hyvä laituri. Leiki siinä sitten liberaalia.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: