torstai 17. toukokuuta 2007

Vihreäliitto

Vihreät, Greenpeacen kumiveneiden maksumiehet ja epäonnistunut yritys tekoälykkäiltä muksuilta iskeä boheemimpaa nautaa. Jo vuosien ajan Vihreät ovat varmistaneet puolueensa pysyvyyden, tekemällä sen verran hallaa ympäristölle ja kehitykselle, että sitä pitää suojella heiltä vielä vuosisatoja. Tarkoittaen muun muassa ydinvoiman vastustamista, purkutuomittujen talojen valtausta ja vaikka liito-orava hässäköitä.

Liito-orava ei ole kovin uhanalainen Suomessa, työpaikat sen sijaan ovat ja niitä ei ole, jos joka saatanan maantieprojekti pysähtyy riisinnäköiseen oravanpaskaan. Yhtään järkevää sielua en Vihreistä löytänyt, mutta en odottanutkaan löytäväni sen jälkeen, kun luin puoluesihteeri Ari Heikkisen blogia. Täytyy sanoa, että itsekin olen vajonnut välillä todella alas, mutta Ari kaivaa rimaa kaivurilla maan alle.

Heikkisen asialistalta löytyy RKP:tä, hallitusohjelmaa ja ydinvoimaa. RKP:n Ari haukkui puoluerahoituksesta, mikä tuntuu hieman oudolta. En itse lähtisi polttelemaan heti hallitukseen päästyäni yhteistyösiltoja. Täytyy kuitenkin muistaa, että RKP on niin harmiton puolueena, että se on hallituksessa ensi kerrallakin. Vihreän aatteen taival taitaa jäädä tähän kauteen, ainakin tällä menolla. Kaiken lisäksi RKP tietää mistä puoluerahoitus on tullut, mutta ei sitä mistä rahoituksen antanut taho ne on saanut. Ketäpä se nyt oikeasti kiinnostaisikaan? Kiviä?

Heikkinen jaksaa myös puolustaa hallitusohjelmaa kelvolliseksi. Hän neuvookin vihreitä tovereitaan ottamaan hallituksessa valvovan roolin, jotta kaikki tehdään kuten pitää. Miksi minusta tuntuu, että jossain joku oikea poliitikko nauraa perseensä ruvelle? Kun hallitus lähtee kaljalle Pataässään, niin taitaa posti hävittää Vihreiden edustajille tarkoitetut kutsut ja memot, toistamiseen.

Heikkinen pitää myös osavoittona ydinvoimaa vastaan sitä, että Loviisa ei myy E.ON:lle tonttia ydinvoimalaa varten. Voi raukkoja, laajennus menee sitten Olkiluotoon. Siinä meni Loviisalta massoittain työpaikkoja ja -vuosia ja kipeästi kaivattu rahavirta. Kyllä siellä Vihreitä nyt kiitetään. Jos ydinvoima päätetään rakentaa, niin kuntien pikkumulkkujen kärinää siinä tuskin kuunnellaan. Naurattaa jo valmiiksi, kun näen pian telkkarissa poliisien pamppujen kajahtavan Greenpeacen ja Vihreitten jäsenien kalloihin. Vitun ituperseet.

Vihreillä ei ole minkäänlaista tulevaisuutta politiikassa, elleivät sitten jatka tätä loputonta taisteluaan itseään vastaan. Ymmärtäisivät jo, että suuryritykset kyllä tajuavat kysynnän ja tarjonnan lain. Tällä hetkellä on valtavaa kysyntää luonnonvaroista tehdyille tuotteille, joten suuryritykset kyllä pitävät huolen, että luonnonvaroja tai korvaavia tuotteita on tarpeeksi. Maailmalla metsäteollisuus on jo aikoja sitten huomannut tämän ja nyt maapallolla on pinta-alaltaan 2/3 enemmän metsää kuin 1920-luvulla. Repikää siitä puunhalaajat.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: