perjantai 18. toukokuuta 2007

Ruotsalainen kansanpuolue

RKP on aina ollut varsin helppo ottolapsi mihin tahansa hallituspohjaan. Onhan puolueella paljon kokemusta hallituksessa vaikuttamisesta ja he tyytyvät yllättävän vähään. Otsikoissa heitä tuskin koskaan näkee muiden pikkupuolueiden tavoin. Silloinkin, kun media heidät noteeraa, niin on kyse Sibbon kohtalosta tai Vaasan syrjäseutujen ruotsinkielisten kylttien kielioppivirheistä.

Mihinkään radikaaliin tästä pursiseura-snobien pikkukerhosta ei ole. Heidän kansanedustajansa ovat aina olleet samanlaisia. Joko he näyttävät Elizabeth Rehniltä, Kim Floorilta tai sitten metroseksuaalilta Stockmann-mallinukelta. Pukeutuminen on virheetöntä ja ulosanti selkeää, ensin på svenska ja sitten sama suomeks junteil.

Luin huvikseni heidän puolueohjelmansa vuodelta 2006. Kokonaiset 20 sivua, joista 4 oli tyhjiä, yksi oli kansilehti ja sisällysluettelokin oli. Meille siis jäi hieman yli kymmenen sivua "tiukkaa asiaa". Tämäkin teksti oli kirjoitettu niin suurella fontilla, että sitä varmasti kykeni lukemaan kajuutan uumenissa pahemmassakin myrskyssä. Sisältö oli todella tiivis ja siihen olikin panostettu aivan uskomattomalla tavalla. Muun muassa puolueohjelman kohdassa: "Vastuumme toisistamme", löytyi mielenkiintoisia yksityiskohtia. Esimerkiksi RKP:n kanta raittiusasioihin oli suora lainaus vuodelta 1906. Ei paha, 100 vuotta vanhaa politiikkaa.

Puolustaakseni hieman RKP:n pyhää puolueohjelmaa, niin täytyy myöntää 100 vuotta vanhan lainauksen olleen ainut järkiperäinen ja toteuttamiskelpoinen kohta. Loput puolueohjelmasta voisikin tiivistää kokonaiseen lauseeseen: "Ruotsinkielinen väestö rules, EU on kiva juttu ja haista sinä köyhä paska". Tuon voi melkein lukea rivien välistä, jos osaa suodattaa korulauseet ja paskanjauhannan pois. Tulee melkein ikävä sitä entistä ympäristöministeriä, joka näytti Kim Floorilta. Se sai sentään Greenpeacen hipit ryömimään roskiksistaan kumiven-operaatioon Turun satamaan.

Kielikysymyksestä vielä sen verran, että mielestäni tämän 6% väestön olisi aika opetella itse puhumaan suomea, kun kerran Suomessa asuvat. Ei ole mitään järkeä pakottaa 94% väestöstä heidän hinttarimaisen liirumlaaruminsa sisäistämiseen. Voisiko niilläkin rahoilla kouluttaa vaikka Itä-Suomalaisille venäjää ja lopuilla rahoilla kustantaa parisataa oppituntia käytännön englantia kansanedustajille. Aldrig livet.

-Teemu Sikari

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tästä ruåtsalaisten meiningistä on hyvä merkki tämä merimetso. Kenellekkään köyhälle ne ei ole ongelma. Mutta härregud, tulevat tänne sotkemaan meidän mökkimaiseman,joten se pitää saada hallitusohjelmaan. Ja hätimiten saada armeija eller joku muu, hoitamaan asia pois. Muuten laskee mökin hinta, ja taas tuntuu olo köyhälle.