maanantai 14. toukokuuta 2007

Harry "Hjallis" Harkimo

Montaa mieltä voi olla tuosta syvien korpien kasvatista. Useimmat kuitenkin ovat kateutensa ja lyhytnäköisyytensä vuoksi kovin ilkeitä Hjallista kohtaan. Harkimo on kuitenkin yksi niistä harvoista ihmisistä, ketkä pitävät tämän kansan jaloillaan. Hän ei ehkä alkupääomaansa ole hiessäpäin vääntänyt, mutta on osoittanut olevansa moninkertaisesti sen arvoinen.

Harry Harkimo on purjehtinut maailman ympäri peräti kolme kertaa, kerran Skopbankin veneessä, toisen kerran Fazerin väreissä ja vielä kerran omin päin. Skopbankin veneen miehistö suutahti Harkimolle, kun hän sai toimittajilta liikaa huomiota. Toimittajat kun olivat isukin kavereita. Fazerilla taas ei pidetty siitä, kun hän alkoikin yhtäkkiä purjehtimaan omissa nimissään. Mikä synti.

Naissotkujakin rakkaalla kansallisaarteellamme toki on, mutta sillä erolla, että hän on julkisuudenhenkilö. Suurin osa Harkimon naissotkuista aikoinaan johtui alkoholin liiallisesta käytöstä. Onneksi me muut suomalaiset emme tee ylilyöntejä kännipäissämme, edes juhannusmökeillä. Eikä hän tunnu kovin sovinistinen olevan luonnossa, mitä yleisesti annetaan ymmärtää, kiroilee vain kohtuuttomasti. Se on kuitenkin tärkeä osa hänen persoonaansa. Persoona on se juttu, mikä tekee meistä itsemme. Miksi tätä niin perisuomalaista miestä pitää perisuomalaisen niin vihata?

Onko syynä kenties se, että Lipposenkin budjetäärisillä kysymyksillä vastustama halli-projekti vietiin kuin vietiinkin loppuun ja hänen ansiostaan kykenimme ylipäänsä järjestämään Euroviisut. Entä lukuisat jääkiekon arvokisat tai kansainvälisten tähtien konsertit? 2012 järjestetään Suomessa jääkiekon MM-kisat, Kalervo Kummola lupasi uuden hallin Tampereelle. Mistä vetoa, ettei sinne demarien luvattuun maahan saada edes siirtolapuutarhaa vuoteen 2050 mennessä. Vitun byrokraatit, Hjallis sentään tekee minkä lupaa.

Harry maksaa muuten ihan kiitollisen määrän veroja Suomeen, että muistelkaa sitä tallaillessanne kotikuntanne kävelykaduilla ja puistoissa. Arvatkaa kenen osittain omistaman holding-yhtiön kontolle Tampereelle luvattu hallin rakennus menee? Aivan oikein, Hjalliksen.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: