maanantai 21. toukokuuta 2007

Kristillisdemokraattinen puolue

Kristillisdemokraatit melkein onnistuivat huijaamaan valtaväestöä vaihtamalla nimeä Bjarne Kalliksen puheenjohtajakaudella. Kristillisdemokraatit ovat Keski-Euroopassa yleiskonservatiivejä, eivätkä marginaali-hihhuleita, kuten Suomessa.

Nimen muutos ei paljoa paina puolueessa, jossa on yksi ainoa uskottava poliitikko; Bjarne Kallis. Hän on tavallaan Osmo Soininvaaran kohtalotoveri. Molemmat ovat olleet älykkäitä ja taitavia poliitikkoja sekä arvostettuja yli puoluerajojen. Molempien kovan työn pilaa oman puolueen arvostelukyvyttömät idiootit, jotka myös ylittävät typeryyksillään uutiskynnykset.

Nykyään puoluetta johtaa Päivi Räsänen, joka paatoksellisella tiukkapipoisuudellaan vastaa puolueen tyypillistä kannattajaprofiilia. Räsänen on lääkäri joka ei hyväksy aborttia ja korostaa vanhanaikaisia perhearvoja. Ensinnäkään abortti ei ole suomessa mediaseksikäs aihe ja perheasiatkin kiinnostavat lähinnä pikkukylien juoruakkoja.

Puolue tullee menettämään hitaasti mutta varmasti paikkoja eduskunnassa. Kunnallistasollakin puolueen kannatus tuskin paranee. Isot kaupungit vierastavat uskonnollisuuden korostamista ja syrjäseutujen suurin uskonnollinen ryhmittymä on lestadiolaiset. Lestadiolaiset ovat perinteisesti edustaneet Keskustapuolueen riveissä.

-Juntta Gran-

Ei kommentteja: