maanantai 21. toukokuuta 2007

Sosialidemokraattinen puolue

On niin paljon sanottavaa kyseisestä puolueesta, että aloittaminen on ensimmäistä kertaa ylitsepääsemättömän vaikeaa. Miettiessäni, mistä voisin demareita edes leikkimielisesti syyllistää, niin oikeastaan heitä voi syyllistää ihan kaikesta. Kokonaiset 12 vuotta hallituksessa ja mitä he saivat aikaan? Rikkaat rikastuivat ja köyhiä kuoli. Onneksi hoitajien ja muiden naisvaltaisten alojen asiat saatiin kuitenkin kerralla kuntoon, vai mitä?

Tarvittiin ökyporvarillinen hallitus korjaamaan kaikki ne 12 vuoden virheet. Seuraavaan kauteen mennessä voidaan varmaankin pehmentää hiukan linjauksia, mutta nyt mennään tiukasti talouspolitiikan sääntöjen mukaan. Kiitos siitä demareille. Ulkopoliittiset suhteet ovat pahasti tulehtuneet ensimmäistä kertaa molempiin tärkeisiin ilmansuuntiin. Tarvittiin kokonainen Kanerva korjailemaan suhteita Yhdysvaltoihin ja pitämään Venäjä varpaillaan. Vanhanenkin auttoi hiukan idän suunnalla.

Halonen tekee vielä kaikkensa, ollakseen marginaaliryhmän presidentti. En ymmärrä, mikä hässäkkä siitä syntyi, että Haloselta vietäisiin oikeus osallistua huippukokouksiin. Eikö tarkoitus kuitenkin ollut pitää ne kermakakkuaktivistit aisoissa, turvallisen välimatkan päässä. Onneksi sentään 12 vuoden presidenttikausi on vahvistanut tasa-arvoa, parantanut naisvaltaisten alojen olosuhteita ja yhdistänyt suomalaiset. Vai oliko se kuitenkin niin, että hoitajat ja opiskelijat ovat kiukkuisempia kuin koskaan ja naisten 80 senttiä on kohta miesten euro kymmenen. Tarvittiin porvarihallitus, jotta hoitajia kuunnellaan ja palkkaratkaisu tehdään edes jollain tasolla, opiskelijatkin saivat tahtonsa täysimääräisesti läpi.

Demarit saivat aikanaan opiskelijoille asumistukeen pienen prosentuaalisen korotuksen, joka käytännössä vastasi julmaa vittuilua. Yhtään julkista työpaikkaa ei demarien aikakautena jaettu tasapuolisesti tai edes pätevimmälle. Röyhkein esimerkki tästäkin löytyy rakkaasta Yleisradiosta. Jugnerhan ei suinkaan ollut Lipposen pikku sylihauva, eihän? YLEllä sentään menee lujaa. Euroviisujen järjestämisestä piti keskustella, digiaikaan siirtyminen oli vitsi ja toimintaa rahoitetaan erillisellä kolehdilla. Kolehtia ei kuitenkaan tarvitse maksaa, jos sattuu olemaan vihainen sosiaalitantta. Opiskelijoita toisaalta vainotaan tv-lupamaksujen saralla.

SDP tulee hävittää maan kamaralta ja sille ei tule enää koskaan antaa minkäänlaista valtaa millään suunnalla. Mielestäni koko puolue pitäisi keksiä uudestaan ja ottaa ranskalaisten vallankumouskeinot käyttöön. Päitä poikki, perkele. Mitäköhän kävisi, kun kertoisi demareille, mitä se demokratia ihan aikuisten oikeasti tarkoittaa. Taitaisi sosiaalitanttaa vituttaa, kun ei demokratia olekaan oman egon pönkittämistä valiokuntapaikoilla, vaan ihan oikeaa kansan valtaa.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: