perjantai 11. toukokuuta 2007

Kyttääjät

Oli kaunis keskiviikko, aurinko alkoi tulla esiin ajoittaisten kuuropilvien lomasta ja elämä hymyili. Ystävien kanssa päätimme ottaa ilon irti päivästä ja kokoontua pihagrillin ääreen. Pihagrilli sijaitsi kolmen kerrostalon muodostaman pihapiirin nurkassa. Kuitenkin sen verran yhden talon nurkassa kiinni, että taloyhtiö piti sitä omanaan.

Kyseessä oleva kerrostaloyhtymä oli monine kirjaamattomine sääntöineen mielenkiintoinen paikka. Jokaiselle talolle oli omat roskiksensa ja tamppaustelineensä. Auta armias, jos mattosi roikkuivat väärän rapun telineessä. Itse asun juuri siinä taloyhtiössä vuokralla, joka kokee omistavansa pihagrillin. Juurikin tässä kyseisessä kerrostalossa asuvat pahimmat verhon viuhuttelijat.

Itse koen olevani jonkinlainen yhteiskuntajärjestyksen rikkoja, sillä pidän parvekkeen lasitusta auki ympärivuorokautisesti ja laitan aina roskani väärään roskikseen. Olen jopa syyllistynyt muovien sekoittamiseen lehtiroskikseen. Voitte vain kuvitella, ovatko taloyhtiömme kyylät huomanneet anarkismiani.

Ystävieni ja itseni asetuttua grillin äärelle muutamia oluita mukanamme, alkoi välittömästi sotilasoperaatio, joka saisi Irakin pommitukset näyttämään pikkulasten karkkivarkaudelta. Meitä kytättiin uskomattomalla asiantuntemuksella. Kyttäysvuorolaiset jopa tekivät kierroksia ympärillämme, ilman minkäänlaista häpeää tuijottaessaan meitä. Vihdoin he olivat valinneet joukostaan sen rohkeimman ja lähettivät puheillemme.

Meiltä tiukattiin ensin olemmeko taloyhtiön asukkaita. Tähän saatuaan vastauksen alkoi kyttääjän ääni olla pettymyksen virittämä. Omia olivat, perkeleet. Sitten hän vihaisena muistutti meitä siitä että paikat pitää siivota. Voi herran jumala. Ei kai sentään? Kyttäysoperaatio päättyi välittömästi, kun meitä kohtaan oltiin hyökätty tuloksettomasti. Tunsimme kuitenkin katseet niskassamme, ikuisesti.

Missä vaiheessa elämä voi olla noin tyhjää, että television sijaan tuijottaa sata tuumaista läpinäkyvää ruutuaan viikosta toiseen. Ohjelma ei vaihdu, mutta juoni on vivahteikas. Kuka häädetään tällä viikolla? Sinänsä ihan kivan grillin ovat saaneet aikaan, mutta olen ainut, ketä sitä on kerran kolmen vuoden aikana käyttänyt. Olen tarkkaillut.

-Teemu Sikari

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ne on niitä "parempia ihmisiä". Niillä on mennyt koko elämä sen asunnon maksamiseen. Ja sitä pitää omaisuuttaan vartioida ettei kukaan saa toiminnallaan asunnon arvoa laskemaan.

Kouri-ryhmä kirjoitti...

No se verhojen viuhuttelu vasta onkin vetävää mainosta kyseisille taloyhtiöille. Vuokralaisia ja asunnon ostajia oikein tulvii heidän ihanteelliseen kyttäysyhteisöönsä. Revin niitten päät irti.