keskiviikko 28. maaliskuuta 2007

Demarien kuukautiset

Olin vähän salaa pelännyt tätä pahimmissa painajaisissani. Tiesin, ettei porvarihallitukseen siirrytä ilman minkäänlaisia ongelmia, mutta en olisi ammattiliitoilta tätä uskonut. Kiukuttelevat demariliitot haluavat välttämättä kiusata taas omia punaisia tovereitaan, kun eivät käyneet "oikeaa" puoluetta äänestämässä".

Demarivaltaiset liitot ovat alkaneet kilpaa puhua, että tupoa ei välttämättä tuollaisen hallituksen kanssa saada aikaan ja paikallinen sopiminen on väistämätöntä. Mitään neuvotteluja ei ole vielä aloitettu, hallitusta ei ole muodostettu ja nyt jo äärifeministiset demarivaltaisten liittojen puheenjohtajat kiukuttelevat. Toisaalta näitä kiukutteluja tulee yleensä kerran kuukaudessa, vähintäänkin. Nyt on toisaalta niin pahoja soraääniä, että jaksan epäillä ammattiliittojen vaihdevuosia.

Ainut ammattiliitto, missä uskalletaan julkisesti kannattaa tupoa, on Metalliliitto. Sielläpä ei olekaan ääripunaista ammattiliitoissa ryvettynyttä kahvimahaista feministitanttaa johdossa. Erkki Vuorenmaa on ammattiliittojen osalta harvoja todellisia tekijöitä, hän ei hakeudu mediaan itkemään asioitaan vaan hoitaa niitä itse. Miksiköhän metalliliitolla on niin vahva asema ja esimerkiksi TeHy saa pian taistella olemassaolostaan.

Jaana Laitinen-Pesola on viime vuodet luotsannut TeHyä populistisella asenteella. Aina ollaan itkemässä jossain lehdessä tai lakossa, että pitää saada niitä ja näitä etuja. Vittu, teitä on 124 000 ja asemanne on paskempi, kuin paperiliiton siivoojilla. Väitän, että omassa luotsissani olisi vähän erilaiset tuulet terveydenhoitajan arjessa. Tämä on niin ominaista kaikelle, missä vain demareita esiintyy, liitoissa, kunnissa ja missä tahansa ilmaisen kahvin jakeluun liittyvässä asiassa.

Ammattiliitot haluavat väkisin heikentää etujaan nyt, jotta myöhemmin voidaan taas sanoa, että porvarit pilasivat maan. Politiikasta ymmärtämätön duunari vähät välittää näistä poliittisista peleistä, kun osa ei edes tiedä mitä eroa on hallituksella ja eduskunnalla. Duunareille jos joku nämä asiat selittäisi totuudenmukaisesti, niin saisi Laitinen-Pesolakin kotona pelätä. Viina on halpaa ja siitä saa hyvää pontta raivolle.

Ajanvietteeksi taidan hakea joka ikisen demarikansanedustajan kuvan. Teen niistä kollaasin ja kirjoitan punaisin, isoin kirjaimin päälle: Sä et vaan osaa! Laitan sen levitykseen salaa kaikkialle, kenties lähetän vielä edustajillekin. Onneksi netissä ei kansanedustajien mielestä saa kansanliikettä aikaan, edes tekijänoikeuslaista.

Liitoissa on taas puhetta isoista palkankorotushaaveista, kun talouskin on kasvanut. Te ette tasan saa mitään palkankorotuksia, ennenkuin eläkkeenne on maksettu.

Olisi nyt porvarihallitus kaiken sen panettelun arvoinen ja näyttäisi noille kiukuttelijoille paikan nurkassa. Hävetkää.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: