keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

Itsenäisyyspuolue

Ajattelin kirjoittaa muutaman kappaleen Itsenäisyyspuolueesta, koska olisi epäreilua antaa mediajulkisuutta pelkästään eduskuntapuolueille. Tutkittuani puolueen kotisivuja, tavoiteohjelmia ja muita kannanottoja, olin hämmästynyt. Sanotaanko kuitenkin, että olin katkera, kun en itse ole perustanut puoluetta hölynpölystä.

Itsenäisyyspuolue on lähinnä pultsareiden ja sellaisten ihmisten puolue, ketkä elävät henkisesti vielä Stalinin aikaa. EU on iso paha, mikä tekee meistä sotilasvaltion ja vaikka mitä byrokraattista muuta. On kieltämättä hauskaa, että EU:n vastustajat ovat viiripäitä, vaikka heidän mielipiteessään voisi periaatteessa olla järkeä. Mikseivät nämä EU:n vastustajat siis yhdy ja taistele rintamana sitä vastaan? No siksi, että EU:n vastustus on niin kova bisnes, etteivät Soini ja Pesosen Antti ole valmiita jakamaan.

Puolue on kovasti panostanut markkinointiin, ottaen huomioon, etteivät he ole eduskuntapuolue tai juuri mitään muutakaan. Pienellä rummutuksella ja aktivoitumisella näen mielessäni kauhuskenaarion jopa kahdesta kansanedustajasta. Äänet menisivät keskustan vanhoilta jääräkannattajilta. Kokisivat tehneensä jotain talvisodan hengessä äänestäessään noita kumiaivoja.

Puolueen perustaminen ei todellakaan saisi olla näin helppoa. 5000 nimeä vuoden sisällä ja muut pikku yksityiskohdat hoitamalla, saa virallisen aseman Suomessa. Voi asettaa ehdokkaita kunnallis-, eduskunta-, ja presidentinvaaleissa. Tämä tietysti johtaa siihen, että kirjoitustaidottomat Sosialidemokraatitkin pääsivät levittämään saatanallista profetiaansa. Kutsuttakoon sitä vaikka puolueohjelmaksi.

Huomaamme jälleen, etten ole alkuperäisessä aiheessa. Alkoivat taas demarien juonet pyöriä päässä, valtio kun perii 42,2 miljoonaa euroa takaisin opintotukia. Demarien piti ajaa opiskelijoidenkin etua, mutta ei sitä 12 vuodessa näemmä ehtinyt. Äänestän itsenäisyyspuoluetta, vitun demarit.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: