maanantai 5. maaliskuuta 2007

Halosella päähän

Viime aikoina on Suomessakin puhuttu paljon maamiinoista ja millä ne tulevaisuudessa korvattaisiin. EU:n, kansainvälisten sopimusten ja demarien myötä, tulemme luopumaan maamiinojen käytöstä. Itse olin ja tulen aina olemaan ajatusta vastaan. Maamiinat olivat maamme puolustuksen kulmakivi. Ilman niitä on vaikea puolustaa maata, ylivoimaisesti suuremmilta vihollisjoukoilta.

Maamiinat ovat kyllä hirvittävän vaarallisia, mutta eikö se ole yleensä sodan tarkoitus. Meidän pitäisi kyetä puolustamaan omia arvojamme parhaaksi katsomallamme tavalla. Vaaralliset keinot ovat sodan aikana kovaa valuttaa, diplomaattisen pelleilyn sijaan. Miettikääpä missä jamassa Suomi olisi, jos olisimme talvisodat yms. sotineet EU:n standardien mukaan. Arvatenkin Ranskalaiset ovat taas päsmäröimässä näissä asioissa. Heidän sotahistoriansa onkin kauttaaltaan hurmaavaa luettavaa.

Toisaalta maamiinoja on arvosteltu siviiliväestön kannalta vaarallisina. Tämän argumentin tyrmääminen on helppoa, varsinkin meille suomalaisille. Me nimittäin tiedämme tarkalleen jokaisen asetetun miinan sijainnin. Nykyteknologian turvin voidaan miinoihin asettaa myös itsetuhoutumisaika. Välillä mietinkin itsekseni, miksi idioottien enemmistö antoi puolustusvoimien ylipäällikkyyden vaihdevuosille?

Rypälepommien esittäytyessä vaihtoehtona miinoille, olin aivan järkyttynyt. Miinojen sijaan ammuttaisiin hirveä kasa levittäytyviä rypäleitä ympäriinsä. Nämä eivät varmastikaan olisi sodan jälkeen uhka siviiliväestölle, vai olisivatko? Niin kutsuttu Amos-heitinjärjestelmä maksaa maltaita, mansikoita ja kourallisen dollareita. Tälläkin rahalla olisi kiva lyhentää pitkästä aikaa valtion velkaa. Sosialidemokraattien 12 vuoden hallitustaipaleella ainoastaan korkoja on lyhennelty. Säälittävää ja erittäin lyhytnäköistä talouspolitiikkaa.

Onneksi pasifistisosialistitanttojen kruunattu kuningatar otti ja sekaantui tähänkin asiaan. Hän hyväksyi rypälepommit ilman minkäänlaista yhteiskunnallista keskustelua. Terävää toimintaa presidentiltä. Ensin ruikuttaa miinojen olevan vaarallisia ja suuresta vastustelusta huolimatta poistaa ne käytöstä. Kaikki tämä sen vuoksi, että miinat voidaan korvata vaarallisemmilla ja kalliimmilla välineillä. Ei tässä voi pieni ihminen enää muuta kuin sanoa: ”Voihan demari”.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: