perjantai 9. maaliskuuta 2007

Presidentti pelissä


Sosialidemokraatit iskevät jälleen. Luulin, ettei Yhdysvaltojen vaalikulttuuri ikinä rantautuisi Suomeen. Kuitenkin sosialidemokraatit, ovat omaksuneet republikaanisen tyylin. Pelissä on paljon rahaa, sillä pelkkä vaalituki voi suurella puolueella olla jopa 900 000€. Demarit ovat tämän lisäksi kiristäneet sidosryhmiensä talutushihnoja.

Vaalit ja niihin liittyvä loanheitto on tähän saakka pysynyt varsin siistinä, ainakin valtakunnallisella tasolla. Presidentin vaaleissa käyttäydyttiin mallikkaasti ja vastaehdokkaille suotiin sopivaa kunnioitusta. Vanhat kunnon kepulaisetkin menivät ja pitivät yhteistyölupauksensa. Tavallaan kepu petti, kun ei pettänytkään.

Demokraattinen leiri oli presidentivaaleissa kuitenkin tarpeeksi huolissaan, ottaakseen omat keinonsa käytöön. He valjastivat SAK:n ja selkärangattoman motivaattirinsa, Lauri Ihalaisen vaikutusvallan ja rahahanat käyttöönsä. Ihalaisella oli varmaan itsekunnioitus noususuhdanteessa tuona aikana. Kaveri neuvottelee suurimman osan suomalaisten palkoista ja silti on ärrävikaisen kermakakkulesbon kahvinkeittäjä.

Tulevissa eduskuntavaaleissa SAK:n aivopesuosasto käynnistettiin hirveän kohun saattelemana. En kyllä ymmärtänyt kohun syytä. Jos SAK kerran tekee äänestämään yllyttävän mainoksen, niin mitäs kummaa on työnantajan karrikoinnissa. Olen ollut liian paljon AY-liikkeen kanssa tekemisissä, jotta voin varmuudella todeta noiden karrikatyyrien löytyvän ilmielävänä ay-väen johtoportaasta. Esimerkiksi Jouko Ahonen.

Tutkimukset osoittivat, että demarien suosio laski tasaisesti vaaleja lähestyttäessä. Vaalimainoksen yllättävän huono julkisuus ja sen negatiivinen vaikutus pakottivat demarit ääritoimiin. Halonen puuttui asiaan täysin ilman minkäänlaista mandaattia ja arvosteli reilun pelin puuttumista vaaleista. Sopiiko kysyä, että mitä vittua? Ensin demarit kieroilevat enemmän kuin Juhantalo ministerinä ja sitten vielä rivien välistä syyttelevät muita.

Suhteuttakaa nämä asiat vaikka siihen, että mitä tapahtuisi mediassa, etenkin umpipunaisessa Yleisradiossa, jos Kansallinen kokoomus tai Keskusta tekisi avointa yhteistyötä EK:n tai SY:n kanssa. En tiedä lukijoista, mutta omia sarveiskalvojani alkaa pikku hiljaa särkeä tästä kaikesta linssin viilauksesta. Demareiden on kaaduttava näissä vaaleissa, ihan sama vaikka Itsenäisyyspuolue voittaisi, mutta demarit jo pois eduskunnasta.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: