keskiviikko 14. maaliskuuta 2007

EUROOPPALAISTEN SHOW

Amerikkalainen viihdeteollisuus tuo markkinoille kalliilla rahalla tehtyjä fiktiivisiä elokuvia, talk-show juontajia, pornostaroja ja urheilutapahtumia sellaisessa mittakaavassa josta eurooppalaiset voivat vain haaveilla. Tänään tajusin joitakin syitä siihen miksi eurooppalainen viihdeteollisuus ei koskaan tule pärjäämään amerikkalaiselle koneistolle.
Ensimmäiseen syy on niin helppo, että sen tajuamiseen ei tarvita edes STTK:n ylikallista Ketjureaktio-kampanjaa; Meillä ei ole yhteistä kieltä.
Toinen syy on tietysti se, ettemme tarvitse viihdeteollisuutta. Euroopassa elokuvamaiset asiat ovat mukana arjessa (kuten STTK). Amerikkalaisten klassikko-elokuvassa Kummisetä 3 kusetetaan ja kiristetään arkkipiispalta noin 600 miljoonaa dollaria. Meillä Suomessa kusetettiin useita piispoja Nokian lehdistötilaisuuteen antamaan anteeksi Olli-Pekka Kallasvuon kenkäostokset. Luterilaiset nahjukset antoivat anteeksi ja niin antoi Paavi Jormakin.
Paavi Jorma on muuten nykyään ottanut tavakseen lukea suomalaisten varusmiesten hengitystilastoja. Ei ihme jos raakaöljyn hinta kokee rajun laskun ja brittiläis-hollantilainen yhteenliittymä menettää rahansa koska heidän omistamansa jättiyhtiön hall. pj. keskittyy mielestään oleellisiin asioihin.
Paavi Jorma on selvästikin pyörinyt liikaa pahoissa poliitikkojengeissä ja saanut huonoja vaikutteita. Ehkäpä metsästysretki Nalle Wahlroosin ja Jukka Härmälän kanssa voisi palauttaa mieleen mitä tarkoittaa kapitalismi.
Budjetti kasassa, nyt oluelle! Näin sanoi Niinistö keväällä 2000.
Pakko kai mennä.

- Juntta Gran-

Ei kommentteja: