tiistai 20. maaliskuuta 2007

This just came in...

Säkylän varusmiehillä on ollut kova päivä. Kaksi varusmiestä on kuollut ja molemmat johtuvat kantahenkilökunnan törkeästä huolimattomuudesta. Toinen varusmies ampui itsensä kuivaushuoneessa kovapanosammuntojen jälkeen. Panoksiahan ei pitäisi jäädä ylimääräisiä ja niitä ei missään tapauksessa pitäisi päästä yksikköön. Tästä kuuluu vastuu ammunnan valvojalle ja osittain varusmiesjohtajille.

Surmansa saanut varusmies on omien lähteideni mukaan ollut ulkomaalaissyntyinen sotilaskeittäjä. Ainoastaan huoltokomppanian varusmiehet voivat tietää, vaikuttiko sotilaskeittäjän kohtaloon kantahenkilökunnan rasistisuus. Tietyissä varuskunnissa, kun tuntuu olevan vieläkin "äijä-henkeä", aseet ovat siistejä ja kusta on litratolkulla päässä.

Toinen kuolema johtui 40 asteen kuumeessa hiihtämisestä. Varusmies joutui sairaalaan tämän jälkeen ja menehtyi siellä. Tämä taas johtuu siitä, etteivät varusmiehet uskalla sairastaa seurausten pelossa. Elleivät he pelkää kantahenkilökuntaa, niin he pelkäävät varusmiestovereitaan. Varusmiesten me-henkeä kun tunnetusti kannustetaan omatoimiseen kurinpitoon.

Kysyn vaan, että pitäisikö varusmiespalveluun pikkuhiljaa puuttua ulkopuolelta. Suurimmassa osassa varuskuntia tuntuu vallitsevan talvisotien aikainen henki ja perinteet ovat suoraan kommunisteilta opittuja. Murtuuhan siinä vahvempikin nuori sielu.

Esitän syvimmän osanottoni menehtyneiden varusmiesten ystäville ja ennenkaikkea lähiomaisille. En voi tarpeeksi painottaa, kuinka paljon ymmärrän mielissänne pyöriviä kysymyksiä. Miten näin pääsi tapahtumaan, onko tämä todellakin mahdollista nyky-suomessa??? Montako turhaa armeijaan liittyvää kuolemaa pitää sattua, jotta asioihin puututaan?

-Teemu Sikari

P.S. Tämä kirjoitus laitettiin 20.3 klo 23:15, Iltalehti tuli melkein tunnin jäljessä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/200703215887485_uu.shtml

Ei kommentteja: