perjantai 23. maaliskuuta 2007

Joseph Goebbels

Harvoin uskalletaan todellisia esikuviaan tuoda esiin, koska pelätään niiden kaikkien ominaisuuksien henkilöityvän suoraan omaan persoonaan. Yritän kuitenkin selittää tässä tekstissä, miten Joseph Goebbels on vaikuttanut elämääni, ilman, että minua leimataan ties minkälaiseksi kansallissosialistiksi.

Joseph Goebbels oli aikoinaan Hitlerillekin tärkeä kansallissosialistisen puolueen jäsen. Ensimmäisen maailmansodan aikana hän olisi halunnut osallistua sotaan, mutta kampurajalka esti pääsyn riveihin. Tämän sijaan Goebbels sivisti itseään kirjallisuuden ja filosofian opinnoissa eri koululaitoksissa Saksassa.

Ensimmäisen maailmansodan lopputulos eli Saksan antautuminen oli Josephille käsittämätön henkilökohtainen kriisi. Ajat olivat kaikin puolin erittäin vaikeita, hänen tekstejään ei enää julkaistu lehdissä tai kustantamoissa. Vastavalmistunut tohtori oli tyhjän päällä. Oltuaan monissa ääriliikkeissä, niin vasemmalla kuin oikeallakin. Päätyi Goebbels kuitenkin ihailemaan sosialistista talous- ja yhteiskuntajärjestelmää.

Goebbels ei ollut antisemitisti, mutta saadessaan potkut yhdeksän kuukauden jälkeen pörssimeklarin toimesta, alkoi hän uskoa juutalaisten olevan syypää rahatalouden ongelmiin. Goebbels oli pahoissa vaikeuksissa taloudellisesti, jotka huipentuivat vuonna 1923.

Hitler oli tehnyt omilla puheillaan vaikutuksen Goebbelsiin ja päinvaston. Goebbelsista tuli Adolfin puhuja ja prpagandavastaava Reininmaasta Westfaleniin. Kuitenkaan suhde Hitleriin ei ollut vielä vankkumaton, vaan monien mutkien kautta Goebbels haki aatteellista minäänsä. Huipennuksena itsensä hakemiselle hän liittyi Strasserin veljesten kimppaan ja Goebbels alkoi kutsua itseään "saksalaiseksi kommunistiksi".

Hitler kuitenkin kutsui Goebbelsin puhumaan puolueen "vanhoille taistelijoille" Münchenin Bürgerbräukelleriin, joka oli olutkapakan vallankaappausyrityksen keskuspaikka ja puoleessa kulttimaineen saanut keskuspaikka. Puolueen veteraanit ottivat Goebbelsin vastaan haltioituneesti, ja Goebbels puolestaan tuli vakuuttuneeksi Hitlerin johtoasemasta. Tästä lähtien hän pysyi Hitlerille horjumatta uskollisena aina tämän kuolemaan asti.

Loppuun saakka Goebbelsin kannanotot olivat ristiriitaisia koskien juutalaisia, vaikka hän oli toiminut jopa valtakunnan propagandajohtajana ja hänellä oli jopa omat joukkonsa komennettavina. En ihailekaan henkilöä hänen aatemaailmansa tai asemiensa perusteella. Vaan olen vaikuttunut hänen propagandataidoistaa ja lahjoistaan niin esiintyjänä kuin suurille massoille puhujana. Itselle on sentään ongelmallista puhua edes 10 ihmisen edessä.

Älkää siis pitäkö minua natsina tai muunlaisena pellenä idolieni takia. Minun aatemaailmani on ihan terveellä uussovinistisella juutalasiviha-pohjalla.

-Teemu Sikari

P.S.Niin ja ne demarit kanssa, turmio niille, saatana.

Ei kommentteja: