tiistai 6. maaliskuuta 2007

Kanssaihmisten arviointi

Tällä tekstillä halusin varmistaa, ettei yksikään individuuali houkka varasta ideaani. Keksin tänään nimittäin tavan arvioida ihmisiä pätevän indeksin mukaan, mitä voi soveltaa niin työelämässä kuin yksityisellä puolellakin.

Sosiaalinen kanssakäyminen on nyky-yhteiskunnassa käynyt tavattoman tärkeäksi. Ihmisten nopea arvionti ja heidän sijoittamisensa omaan sosiaaliseen karttaasi pitää käydä nopeasti. Tiedät välittömästi, onko arvioitu ihminen itsellesi hyödyksi.

Hyvät naiset ja herrat, esittelen teille PNS-indeksin. Indeksi koostuu kolmesta avainluvusta, joita kirjauimet p, n ja s kuvaavat. P tarkoittaa indeksissä pantavuutta, n taas kuvaa naamataulua ja s on seurusteltavuuden tunnusluku. Arviointi tapahtuu asteikolla 0-5.

Voit siis arvioida ihmistä esimerkiksi seuraavanlaisesti: 3/4/2. Kyseinen tyyppi on siis keskinkertaisella rungolla varustettu naamaltaan kaunis tyyppi, jonka luonteessa on ikäviä piirteitä. Indeksistä tekee hurmaavan, ettei täydellisyyteen voi päästä. Kuitenkin 0/0/0 on hyvinkin mahdollinen nykysuomessa.

Työelämässä tulet toimeen mahdollisimman epäseksikkään, mutta naamaltaan menevän tyypin kanssa, luonteen täytyy kuitenkin olla kunnossa. Työn ulkopuolisessa elämässä luonne saa kuitenkin pienemmän painoarvon.

Hyvät ihmiset, pohtikaa tätä teoriaa ajatuksen kanssa. Huomaatte sen pätevyyden. Teen tästä vielä tohtori-väitöksen, näette sitten. Tervetuloa väitöstilaisuuteen.

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: